NavMenu

EURO 2012. i njegove zvijezde

Izvor: Deutsche Welle Četvrtak, 14.06.2012. 17:21
Komentari
Podeli

Cristiano Ronaldo

Muškarci gledaju njegove driblinge, žene njegove trbušnjake koje ne propušta da pokaže na kraju utakmice. Mnogo osporavan, a ipak već godinama drugi najbolji fudbaler svijeta. Nekoliko prodora protiv Nijemaca nisu bili dovoljni ni za bod njegovom Portugalu. Kapiten Ronaldo će sada morati da doda gas kako četvrtfinale ne bi gledao sa klupe.

Mesut Ozil

Zovu ga najboljom kupovinom u istoriji Reala. Mesut Ozil je za manje od 15 miliona eura stigao u Madrid, a Kraljevskom klubu znači više nego mnogi skupocjeniji igrači. U Njemačkoj je još i važniji - često jedini kreativac na sredini terena, Ozil je zadužen da asistira i daje golove. Svojevremeno su turski i njemački savez "zaratili" oko njega, ali je on odabrao da igra za zemlju u kojoj je rođen.

Bastian Schweinsteiger

Kada se priča o najbolim fudbalerima svijeta, nikada se neće pomenuti Bastian Schweinsteiger. Ipak, čovjek je već 10 godina oslonac reprezentacije i Bayerna, njegov doprinos ofanzivi i defanzivi Pancera nemjerljiv je. Povrede svega i svačega stigle su ga tek prethodne godine, ali je protiv Portugala odigrao baš onako kako selektor Lev i očekuje.

Andres Iniesta

Kada se pomene Barcelona, uvek se prvo pomisli na Lea Messija. Ipak, najbolji fudbaler svijeta do sada nije pokazao da može da igra bez Inieste i Xavija, ali ova dvojica jesu poklazala da mogu bez njega. Inijesta kreće u utakmice sa ljevog krila, a završava svuda na terenu. Omaleni majstor je bio strelac pobjedonosnog gola u finalu Svjetskog prvenstva.

Zlatan Ibrahimović

Napustio Juventus kada je izbačen u drugu ligu. Igrao za Inter, a onda prešao u Milan. Osipao drvlje i kamenje po Barceloni. Ibrahimović je mnogima pružio razlog da ga ne vole, ali nikome da ospori njegove fudbalske kvalitete. U švedskom timu igra kao desetka, tragično mu nedostaje Henrik Larsson ispred njega. Poslije poraza od Ukrajine, Zlatanu će trebati čudo da prođe grupu.

Luka Modrić

Luka Modrić stvarno ne liči na fudbalera, ali čim uzme loptu magija počinje. Nije čudo da za ovog veznjaka Tottenhema najbogatiji klubovi svijeta već godinama nude po 40 miliona eura. I nije čudo da se hrvatski navijači plaše nove povrede - Luka Modrić je sve i sva u reprezentaciji, čovjek koji mora da ovjeri loptu u svakom napadu, opaki asistent i strašni šuter.

Wayne Rooney

Glupost koju je napravio protiv Crne Gore poslala ga je na tribine, umjesto na teren. Ipak, najbolji napadač Engleza još od Alana Shirera previše je bitan, te ga je selektor Hodgson poveo u Ukrajinu iako će nastupiti tek od trećeg meča. Rooney će tako popuniti prazninu u engleskom napadu, koja se dobro osjetila tokom utakmice sa Francuzima.

Robin van Persie

Van Persie i drugovi počeli su Evropsko prvenstvo onako kako ni najveći pesimisti u Holandiji nisu zamišljali. Ali ovaj momak samo treba da prikaže djelić onoga što je prošle sezone radio u londonskom Arsenalu - od talentovanog veziste, stigao je do epiteta mašine za golove. Ta mašina treba da proradi kada bude najteže - protiv Portugala.

Wesley Sneijder

Wesley Sneijder je dao enormni doprinos Interovoj tituli prvaka Evrope od prije dvije godine. Od tada mu, kao i Interu, ne ide tako sjajno i Evropsko prvenstvo je prava prilika da još jednom zablista. Podršku u veznon redu ima od Robbena. Ovo je možda posljednja šansa da Sneijder pokaže da je veliki fudbaler.

Andrei Arshavin

Pravoslavni Messi, kako ga ponekad nazivaju, najbolji je fudbaler Rusije. Lako se zaboravlja sve što je uradio u Zenitu i Arsenalu, a sve zahvaljujući posljednjoj sezoni u Londonu koja je bila loša. Arshavin je ponovo tamo gdje se najbolje osjeća, u ruskoj reprezentaciji i to na ljevom krilu. Koliko je moćan fudbaler sada dobro znaju Česi koje su Rusi ispratili sa četiri gola.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.