NavMenu

Najbolja grla regije na prestižnom "BIH TRIAL STAKES" međunarodnom takmičenju

Izvor: eKapija Četvrtak, 14.06.2012. 15:25
Komentari
Podeli

U povodu prestižnog "BIH TRIAL STAKES" međunarodnog takmičenja, danas je u Hotelu Sarajevo održana konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni detalji ovogodišnjeg takmičenja.

Hakija Ahmetović, predsjednik "Sarajevskog konjičkog kluba" predstavio je tehničke detalje takmičenja: "Posjetitelji će imati priliku vidjeti četiri trke. Trka dvogodih grla na dužini 1.200 metara, teret koji će džokeji nositi za muška grla iznosi 58 kg, a za ženska grla 56 kg. Druga po redu je `Sprint trka` na dužini 1.300 metara, teret za muška grla je 60 kg, a za ženska 58 kg, zatim `Memorijal Hajdarević Hameda-Huse` trka na dužini 1.800 metara, pravo učešća imaju grla od tri godine, uz teret za muška grla od 60 kg, a za ženska 58 kg i četvrta trka je trka dana `BIH TRIAL STAKES` na dužini od 1.600 metara."

Pravo učešća imaju grla od tri godine, teret koji nose džokeji je 58 kg za muška grla i 56 za ženska grla. Pored trka biće održan i prigodan revijalni program – "Izbor najljepšeg šešira" i promenada fijakera sa fijakeristima u bosanskim narodnim nošnjama.

Program "Međunarodne konjičke trke" 23. juna počinje u 15 sati na sarajevskom Hipodromu. Ulaznice koje će biti puštene u prodaju 16. juna mogu se kupiti u Centrotransovim poslovnicama, prostorijama "Sarajevskog konjičkog kluba" u ulici Hipordom bb i na sam dan takmičenja, a cijene jedne ulaznice je pet KM. Zemlje koje će ušestvovati sa svojim grlima na ovom takmičenju su Srbija, Hrvatska, Mađarska i zemlja domaćin, Bosna i Hercegovina. Prijave za takmičenje biće zaključene 16.06., ali prema trenutnim prijavama očekujemo da će učešće uzeti cca 45 konja.

Savo Mojić, trener u "Sarajevskom konjičkom klubu" prilikom svoga govora o plasmanu bosanskohercegovačkih grla naglasio je kako očekuju pobjedu pogotovo uzimajući u obzir činjenicu da je na nedavno održanom takmičenju u Srbiji, mjesto Šabac upravo "Lux" vlasništvo familije Gurdić, koji će uzeti učešće i u ovom takmičenju, odnio ubjedljivu pobjedu u ime Bosne i Hercegovine. Predsjednica žirija za "Izbor najljepšeg šešira", Suada Šaćiragić uputila je poziv svim damama da dođu i ponesu svoj šešir te naglasila da je ulaz za dame sa šeširima besplatan.

"BIH TRIAL STAKES" međunarodnu konjičku trku podržali su Općina Ilidža, Federalno ministarstvo kulture i sporta te agencija "NewEvent".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.