NavMenu

Tokom ljeta početak radova na dionici Prnjavor - Doboj

Izvor: SRNA Četvrtak, 14.06.2012. 10:18
Komentari
Podeli

Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić rekao je da bi u julu trebalo da budu potpisani ugovori sa izvođačima radova za dionicu autoputa Prnjavor – Doboj, dužine 36 kilometara, dok bi radovi trebalo da počnu tokom ljeta.

"U toku je procedura izbora najpovoljnijeg izvođača. Deset firmi je prošlo opšte uslove i očekujemo da do kraja mjeseca sve kompanije dostave finansijsku ponudu", rekao je Džomić.

On je podsjetio da je od Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ obezbijeđen kredit od 150 miliona evra za dionicu Prnjavor – Doboj.

Premijer Džombić je istakao da su u toku pregovori sa Evropskom investicionom bankom /EIB/ za drugu dionicu autoputa puta, te da će sredstva biti obezbjeđena sljedeće građevinske sezone.

"Cijela dionica autoputa Banjaluka – Doboj, dužine 72 kilometra, biće finansijski zatvorena do kraja godine, a rok izvođenja su tri godine od početka radova", naveo je Džombić.

On je dodao da su u toku pregovori sa Hrvatskom u vezi sa izgradnjom mosta na Savi kod Gradiške, koji bi ovoj dionici autoputa dao potpuni smisao i isplativost.

"Mislim da ćemo u narednim mjesecima dogovoriti raspisivanje tendera i da će most od tog trenutka biti izgrađen u roku od dvije godine", rekao je Džombić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.