NavMenu

Repertoar za sve generacije: Animirani blockbuster "Madagaskar 3: Najtraženiji u Evropi" u multiplexu Cinema City

Izvor: eKapija Srijeda, 13.06.2012. 08:58
Komentari
Podeli

U špicu sezone multiplexa Cinema City najmlađi gledatelji i njihovi roditelji konačno će dobiti novu dozu vrhunske zabave sa premijerom animiranog blockbustera „Madagaskar 3: Najtraženiji u Evropi“ dok pripadnice ljepšeg spola očekuje nastavak mjeseca ženskih filmova sa otvaranjem komedije „Prijatelji“.

Program Cinema City od 14.juna pored 3D SF spektakla Ridleya Scotta „Prometej“ koji je proteklog vikenda otvoren na američkim kino blagajnama sa zaradom 50 miliona dolara predvodi film koji mu je oduzeo prvo mjesto top liste, nastavak animiranog blockbuster serijala „Madagaskar 3: Najtraženiji u Evropi“.

Urnebesni serijal o grupi životinja koje po bjegu iz zoološkog vrta u New Yorku prolaze niz nezaboravnih avantura na raznim stranama svijeta počeo je 2005.godine originalnim filmom koji je oduševio kritiku i publiku i ostvario ukupnu zaradu od gotovo 240 miliona dolara na kino blagajnama širom svijeta.

Prvi nastavak serijala „Madagaskar 2: Bijeg u Afriku“ 2008.godine samo je na američkim kino blagajnama inkasirao gotovo 180 miliona dolara i dodatno proširio popularnost omiljenih životinjskih likova pa su mališani širom svijeta sa velikim nestrpljenjem dočekali otvaranje novog nastavka „Madagaskar 3: Najtraženiji u Evropi“ koji je zahvaljujući sjajnim kritikama i reakcijama publike proteklog vikenda osvojio prvo mjesto na američkoj i svjetskoj top listi sa ukupnom zaradom od 135.9 miliona dolara.

Pod palicom istog rediteljskog dvojca Eric Darnell i Tom McGrath glasove glavnim karakterima ponovo posuđuju veliki holivudski komičari Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer, Jada Pinkett Smith i Sasha Baron Cohen dok ovaj put najveće novopridošlice čine oskarovka Frances McDormand te veteran komedije Martin Short.

Lav Aleks, zebra Marti, nilski konj Glorija i žirafa Melman odlučni su u namjeri da se vrate u svoj voljeni New York dok su kralj Džulijen, Moris i pingvini spremni da se s njima upuste u avanturu.

Sada će ih put dovesti do Azurne obale i Monte Carla gde će naći savršenu masku: putujući cirkus koji će prilagoditi madagaskarskom stilu...

Radi zaista velikog interesa svih generacija gledatelja za ovaj animirani blockbuster „Madagaskar 3: Najtraženiji u Evropi“ će se u multiplexu Cinema City istovremeno prikazivati u 3D sinhronizovanoj verziji u kojoj su glasove glavnim karakterima posudili sjajni glumci regiona Ivan Jevtović, Dubravko Jovanović i Katarina Žutić pa ga tako ravnopravno mogu pratiti i oni najmlađi gledatelji te u originalnoj titlovanoj verziji putem 35 mm kopije za starije posjetitelje i strance koji žive i rade u Sarajevu.

Cinema City je u saradnji sa distributerom Ekran pripremio i iznenađenje za gledatelje u prvom vikendu prikazivanja pa će tako svaki 50-ti posjetitelj na poklon dobiti narukvicu ili silikonski sat na temu filma. Pored toga, u prvom vikendu prikazivanja 16. i 17.juna najmlađe će obradovati i Nesquick sa promocijom proizvoda i zabavom uz maskotu Nesquick Quiky.

Sa druge strane, za pripadnice ljepšeg spola, Cinema City od 14.juna nastavlja održavanje mjeseca ženskih filmova za vrijeme trajanja Evropskog prvenstva u nogometu sa otvaranjem nove komedije „Prijatelji“ (Friends With Kids).

U pitanju je prvo rediteljsko ostvarenje poznate američke TV zvijezde Jennifer Westfeldt, proslavljene ulogama u serijama „Privatna praksa“ i „24“ u kojem daje svoj pogled na muško ženske odnose uz roditeljstvo u sjajnoj komediji u kojoj pored nje u naslovnim ulogama gledamo Adama Scotta, zvijezde prošlogodišnjeg blockbustera „Djeveruše“ Kristen Wigg i Mayu Rudolph, zgodnog Johna Hamma, glavnog protagonistu hit TV Serije „Momci sa Medisona“ i prelijepu Megan Fox, zvijezdu blockbuster serijala „Transformers“.

Westfeldt i Scott u filmu koji je dobio sjajne kritike igraju Julie i Jasona, slobodne 30-godišnjake sa Manhattana koji nakon godina posmatranja prijateljskih parova sa djecom odlučuju zajedno napraviti dijete bez romantičnog vezanja ali stvari će, kao i obično, krenuti potpuno drugačijim tokom i njihov život okrenuti naglavačke...

Već naredne filmske sedmice od 21.juna repertoar Cinema City će biti bogatiji za dva nova filmska naslova. Prvi od njih je visokoprofilna filmska ekranizacija hit brodvejskoj mjuzikla „Rock zauvijek“ (Rock of Ages) u kojoj između ostalih u naslovnim ulogama gledamo Aleca Baldwina, dobitnicu Oskara za „Chicago“ Catherine Zeta-Jones te velikog Toma Cruisea.

Naredne sedmice Cinema City oživljava svoj program Art House sa početkom prikazivanja trilera „Lovci na glave“ (Headhunters) najgledanijeg norveškog filma svih vremena snimljenog prema istoimenom bestseller romanu Jo Nesbøa.

Cinema City podsječa sve gledatelje da je za sve projekcije programa Art House i dalje jedistvena cijena ulaznica od 4 KM.

Cinema City još jednom podsjeća na novu ponudu Family Day svake srijede u kojoj uz jedinstvenu cijenu ulaznica od 4 KM za redovne i 6 KM za 3D projekcije obitelj može dobiti Family Combo Paket (4 proizvoda Coca Cola 0,33 + 2 pakovanja srednjih kokica) po zaista vrlo povoljoj cijeni od 10 KM te na uslugu telefonskih rezervacija ulaznica na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati.

Sve informacije oko promotivne usluge Family Day, aktuelnih i nadolazećih filmskih naslova, te svih usluga multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona: 033 567 288.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.