NavMenu

Nastavak radova na obilaznici u Bužimu naredne sedmice

Izvor: eKapija Utorak, 12.06.2012. 13:19
Komentari
Podeli

Direktor Direkcije za ceste Unsko-sanskog kantona (USK), Amel Alagić u ponedjeljak je posjetio Općinu Bužim, gdje se sastao sa načelnikom Mirsadom Šahinovićem i njegovim saradnicima.

Jedan od prioritetnih projekata Direkcije regionalnih cesta za ovu godinu je nastavak izgradnje obilaznice kroz Bužim, a direkcija je za ovu namjenu osigurala 180.000,00 KM. Na sastanku dogovoren je i nastavak izgradnje trotoara kroz Bužim u dužini od 500 metara vrijednosti 290.000,00 KM čime bi se stvorilo sigurnije okruženje za pješake i sve učesnike u saobraćaju u užem gradskom središtu.

Direktor Alagić je naglasio da je u planu Direkcije regionalnih cesta ove godine planirano investiranje oko 700.000,00 KM za realizaciju prioritetnih projekata u Općini Bužim. Razgovarano je i o redovnom održavanju svih regionalnih puteva na području lokalne zajednice. Moglo se čuti da će Direkcija i Općina Bužim zajednički raditi na brzoj realizaciji započetih i planiranih projekata, te da će zajedno određivati prioritete i raditi na njihovom rješavanju.

Nakon radnog sastanka direktor Direkcije regionalnih cesta sa domaćinima je posjetio trasu obilaznice na kojoj bi trebali otpočeti radovi slijedeće sedmice, ulicu Irfana Ljubijankića i ulicu Armije R BiH kako bi se na licu mjesta uvjerili u trenutno stanje ovih saobraćajnica.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Za razvoj industrije u RS do 2026. više od 350 mil KM - Skoro polovina novca biće obezbijeđena iz budžeta

Vlada Republike Srpske donijela je danas Odluku kojom se usvaja Akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja industrije Republike Srpske za period 2024-2026. godina, koji je izrađen je u saradnji sa nadležnim ministarstvima/institucijama Republike Srpske. Akcionim planom razrađena je okvirna dinamika realizacije mjera, projekata i aktivnosti za sprovođenje Strategije u periodu 2024. do 2026. godina, sa okvirnim finansijskim sredstvima za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.