NavMenu

Španija zatražila pozajmicu od 100 milijardi eura

Izvor: eKapija Nedjelja, 10.06.2012. 22:10
Komentari
Podeli

Odluka Španije da od eurozone zatraži pozajmicu od 100 milijardi eura kako bi pomogla svojim bankama naišla je na veliko odobravanje u Europi i Washingtonu. Međunarodni monetarni fond navodi da je pozajmica dovoljno velika da vrati kredibilitet španskim bankama.

Kako prenosi BBC, Washington je podržao mjere zaduživanja kao ključni korak ka "finansijskom ujedinjenju" evrozone. Zaduživanje je dogovoreno na hitnom razgovoru finansijskih ministara eurozone održanom u subotu.

Izvršna direktorica MMF-a Kristin Lagard rekla je da bi plan o zaduživanju Španije "trebalo da osigura da finansijske potrebe španskog bankarskog sistema biti potpuno zadovoljene".

Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Baroso izjavio je da je siguran kako bi Španija, restrukturisanjem banaka i drugim reformama, mogla postepeno da vrati povjerenje investitora i stvori uslove za održivi rast i otvaranje novih radnih mjesta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.