NavMenu

Otvoren CISO centar u Livnu

Izvor: eKapija Petak, 08.06.2012. 17:05
Komentari
Podeli

Kao što je ranije najavljeno u sklopu plana rada za 2012. godinu u Centru za informiranje, savjetovanje i obuku Livno realiziraju se obuke iz engleskog jezika i informatike. Korisnici Centra koji su ispunjavali uvjete, ukupno 70 kandidata, potpisali su ugovor o pohađanju obuke nakon čega će steći certifikate koji su međunarodno priznati i upisuju se u radnu knjižicu.

Ukupno 30 korisnika pohađa obuku iz engleskog jezika, a još 40 korisnika pohađa obuku iz informatike (ECDL – European Computer Driving License).

Polaznici obuke iz engleskog jezika I. Grupa uspiješno su završili obuku te je upriličena dodjela certifikata.

Pored ostalih aktivnosti CISO-a, svrha ovih obuka je povećanje konkurentske prednosti mladih osoba na tržištu rada, osobito danas kada je velika stopa nezaposlenosti, a malo ulaganje u greenfield investicije.

Sredstva za obuke osigurana su UN-ovim programom Zapošljavanja i zadržavanja mladih (YERP) koji zajedno provodi 5 UN agencija: UNDP, UNICEF, UNFPA, IOM i UNV u suradnji sa Županijskim Zavodom za upošljavanje Livno, te ostalim mjerodavnim institucijama na nivou BiH i FBiH.

Podsjetimo, Centar za informiranje, savjetovanje i obuku Livno jedan je od šesnaest otvorenih Centara na području BiH. Centar za informiranje, savjetovanje i obuku Livno službeno je otvoren u sklopu Županijskog zavoda za upošljavanje Livno 08.11.2011. za sve mlade osobe od 15 do 30 godina: nezaposlene osobe koje aktivno traže posao, žele promijeniti posao i učenike završnih razreda osnovnih i srednjih škola kojima su potrebne usluge profesionalnog informiranja.

Od otvorenja do danas u Centru je evidentirano cca 500 korisnika,a za korisnike se redovito organiziraju individualno i grupno savjetovanje, radionice aktivnog traženja posla, info seminari, radionice o migracijama, a uskoro i radionice o volonterizmu u BiH. Na oglasnoj ploči Centra se svakodnevno ažuriraju oglasi, natječaji, javni pozivi te natječaji za stipendije iz različitih izvora informiranja, od poslodavaca te privatnih agencija za zapošljavanje.

U sklopu Centra se nalazi opremljena računalna sala gdje se korisnicima pruža mogućnost korištenja računala i pristup internetu u svrhu traženja posla. A poslodavcima se nudi mogućnost besplatnog oglašavanja upražnjenih radnih mjesta na oglasnoj ploči i stranici CISO Livno. Detaljnije na tel: 201-362, e-mail: ciso.livno@gmail.com ili u prostorijama Centra u ul. Obrtnička bb.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.