NavMenu

Projekat prošao reviziju: Goražde dobija kružni tok u centru grada

Izvor: eKapija Petak, 08.06.2012. 09:42
Komentari
Podeli

Sporazum o implementaciji i sufinansiranju projekata izgradnje raskrsnice kružnog toka u ulici Zaima Imamovića na regionalnom putu R 448 na području općine Goražde potpisali su jučer načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović i premijer BPK-a Emir Frašto. Potpisivanju pomenutog sporazuma prisustvoavli su još pomoćnik načelnika Enver Adžem, ministar za privredu BPK-a Demir Imamović, direktorica Kantonalne direkcije za ceste Izeta Jahić, te predstavnici firme DESING & QC d.o.o. društvo za projektovanje, konsalting, nadzor i kontrolu kvaliteta Sarajevo koji su ukratko prisutnim predstavili projekat.

Vrijednost projekta izgradnje kružne raskrsnice je 700 000,00 KM, a realizovat će se u 2012. godini kroz tri faze prva je rješavanje imovinsko-pravnih poslova, dok je druga faza izvođenje pripremnih radova i izrada donjeg stroja puta, dreniranje i rješavanje odvodnje i treća faza izrada gornjeg stroja, potporno obložnih zidova, saobraćanje opreme i signalizacije. U finansiranju projekta, Vlada BPK-a će učestvovati sa sredstvima 292.480,00 KM, a Općina Goražde 397.520,00 KM, saopćeno je iz press službe Općine Goražde.

"Projekat je zaista prošao reviziju i sve ono što smo imali do sada jako smo zadovoljni, a posebno ponosni što je jedan od onih koji su radili projekat naš Goraždanin koji trenutno radi u Sarajevu i ovo je prilika da nam predloži ideje o sličnim projektima na području općine Goražde.Ovaj kružni tok će rasteretit saobraćaj na magistralnom putu koji ide kroz centar grada, dio će se lijevo odvajati i ići na kružni tok i nastaviti ka Zupčićima, Čajniču, Crnoj Gori odnosno Baćcima i putu ka Foči. Jednostavno rasteretit ćemo saobraćaj u samoj jezgri grada i mislim da će to olakšati svim građanima posebno djeci kao glavnim učesnicima na pomenutoj lokaciji", istaknuo je načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović.

Podršku ovom projektu dala je i Vlada BPK Goražde.

"Mislim da je ovo značajan iskorak, složen, zahtjevan i kopleksan projekat koji će značajno doprinjeti kako odvijanju saobraćaja tako i razvoju ostale infrastrukture na području BPK-a i općine Goražde, obzirom da na ovom mjestu su određeni djelovi zbog neadekvatnog pristupa saobraćajnici zapostavljeni i ne mogu se koristiti jer nemaju odgovarajuću infrastrukturu, a realizacijom ovog projekta neće biti zapostavljeni", naglasio je ministar za privredu u Vladi BPK-a Demir Imamović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.