Izvor: eKapija | Srijeda, 06.06.2012.| 12:02
Izdvojite članak Odštampajte vijest

GIZ organizuje studijsku posjetu općini Tešanj: Međuopštinska razmjena dobrih praksi

(Foto: b)

U okviru realizacije projekta Podrška lokalnom i regionalnom ekonomskom razvoju (LRWF) njemačka vladina organizacija GIZ organizuje studijsku posjetu općini Tešanj za predstavnike jedinica lokalne samouprave BiH.

Cilj studijske posjete je upoznavanje sa najboljim praksama u lokalnom ekonomskom razvoju koje postoje u opštinama sa kojima je GIZ uspostavio saradnju, a posebno podrške razvoju preduzetništva i unapređenju efikasnosti opštinske administracije i lokalne uprave.

Projekat Podrška lokalnom i regionalnom ekonomskom razvoju (LRWF) se realizuje u ime Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke (BMZ-a) u BiH od 2008. godine.

Domaćin studijske posjete, načelnik Općine Tešanj, Fuad Šišić sa svojim saradnicima, će prezentovati kako funkcionišu implementirani servisi za ubrzanu komunikaciju (E-Uprava) i reformisani sistemi pružanja usluga, kao primjer dobre prakse, saradnje i odnosa administracije Općine Tešanj prema njenim građanima i poslovnim subjektima.

Očekuje se učešće opštinskih načelnika i njihovih bliskih saradnika iz desetak opština iz RS i FBiH. GIZ će svake godine organizovati po jednu sličnu studijsku posjetu jer većina opština ima neku od najboljih praksi čija bi realizacija i u drugim sredinama pomogla boljem poslovnom i društvenom okruženju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.