NavMenu

Koncern EPBiH na Međunarodnom sajmu energije u Tuzli predstavlja svoje projekte

Izvor: eKapija Utorak, 05.06.2012. 08:01
Komentari
Podeli

Javno preduzeće Elektroprivreda Bosne i Hercegovine (EPBiH) i sedam rudnika koji su u Koncernu EPBiH učestvovat će od 5. do 8. juna u Tuzli na Međunarodnom sajmu energije, industrije i rudarstva.

Planiranje izgradnje Bloka 7 Termoelektrane "Tuzla", vrijednosti milijardu i 647 miliona KM, investiranje u rudnike koji su u sastavu Koncerna EPBiH u iznosu od 204 miliona KM i put ka intenzivnom razvoju ove oblasti, ključni su motiv za učešće, saopćeno je iz EPBiH.

Na Međunarodnom sajmu energije, industrije i rudarstva EPBiH će predstaviti prioritetne projekte čiji je početak gradnje planiran do 2014. godine .

Uz Blok 7 u TE "Tuzla" (vrijednost projekta milijarda i 647 miliona KM), tu su i Hidroelektrana "Vranduk" (vrijednost projekta 126 miliona KM), Vjetroelektrana "Podveležje" (vrijednost projekta 125 miliona KM), Male hidroelektrane na rijeci "Neretvici" (vrijednost projekta 97 miliona KM), Hidroelektrana ¨Janjići¨ (vrijednost projekta 55 miliona KM), Hidroelektrana Una Kostela Aneks (vrijednost projekta 23,5 miliona KM).

U Tuzli će biti predstavljeni i projekti koji su pripremi: Blok 8 u TE "Kakanj" (vrijednost projekta jedna milijarda i 224 miliona KM) , Hidroelektrana "Ustikolina" (vrijednost projekta 240 miliona KM ), Vjetroelektrana "Vlašić" (vrijednost projekta 125 miliona KM), Hidroelektrana "Čaplje" (vrijednost projekta 65 miliona KM), HE Kruševo sa HE Zeleni Vir (vrijednost projekta 80 miliona KM), Hidroelektrana "Kovanići" (vrijednost projekta 55 miliona KM).

Na Međunarodnoj konferenciji Energa 2012, pratećem stručnom sadržaju Sajma, u okviru teme "Izazovi i iskustva u transformaciji energetskog sektora u okolinski održivu ekonomsku djelatnosti" , o Poslovnoj politici i strateškim ciljevima Elektroprivrede BiH (Plan poslovanja 2012.-2014.) govorit će Elvedin Grabovica, generalni direktor EPBiH.

Razvojne projekte EPBiH predstavit će Amir Kamenica, izvršni direktor za kapitalne investicije, saopćeno je iz Elektroprivrede BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.