NavMenu

U FBiH 496 pilana bez odobrenja za rad ?

Izvor: Petak, 23.06.2006. 13:22
Komentari
Podeli

U Informaciji koju je pripremilo Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije navodi se da na području Federacije BiH radi 858 pilana, kapaciteta 3.350.000 metara kubnih. Do kraja maja 2006. godine resorno ministarstvo je izdalo 362 odobrenja za obavljanje djelatnosti rezanja drveta, iz čega je jasno da više od polovine, odnosno 496 pilana radi bez odobrenja za rad.

Vlada FBiH je donijela zaključke koji imaju za cilj da se obezbijedi dosljedno poštivanje zakonskih odredbi u ovoj djelatnosti. Zaključeno je i da se na nivou FBiH oformi stručni tim koji će izvršiti reviziju spornih rješenja i predložiti način daljnjeg postupanja.

Nadzor nad provođenjem Zakona o uslovima i načinu obavljanja djelatnosti rezanja drveta, koji vrše federalni i kantonalni organi uprave nadležni za inspekcijske poslove, prema broju i sadržaju pregleda obavljenih po kantonima, ukazuje na nepravilnosti. Naime, šumsko-privredna društva su zaključivala ugovore o isporukama sirovina od pilana koje rade bez potrebnih odobrenja, a vršena je i preprodaja drvnih sortimenata.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.