Izvor: eKapija | Četvrtak, 31.05.2012.| 10:37
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Opština Laktaši očekuje konkretizovanje saradnje sa američkim "TSM Global Consultants"

Milovan Topolović, načelnik opštine Laktaši primio je u srijedu u svom kabinetu predstavnike američke kompanije "TSM Global Consultants LLC" iz Washingtona, Stevena Meyera i Obrada Kesića.

Razgovarano je o mogućnostima saradnje između Opštine Laktaši i ove američke kompanije u oblastima zaštite životne sredine, privrede, energetike, ali i saradnje sa lokalnim zajednicama u Americi u kojima živi veliki broj ljudi sa naših prostora.

Konkretno je predložena saradnja sa gradovima Cleveland u američkoj državi Ohio, Indianopolis u Indiani i Pittsburgh u Pennsylvaniji koji su poznati po dobrim vezama sa Republikom Srpskom.

Načelnik opštine Laktaši istakao je značaj sastanka za razvoj opštine na međunarodnom nivou kroz potencijalnu saradnju i razmjenu iskustava.

"Opština Laktaši posjeduje veliki privredni, ljudski, turistički i energetski potencijal da bi bila ravnopravan partner u projektima iz bilo koje oblasti na međunarodnom nivou. Razmjena iskustava je pozitivan trend koji nastavljamo jer na taj način, prilagođavajući se modernim tokovima, ne samo da predstavljamo našu opštinu u najboljem svjetlu, nego je i unaprijeđujemo i razvijamo", istakao je Topolović.

Kompanija "TSM Global Consultants" sa sjedištem u Washingtonu, bavi se poslovnim, političkim i medijskim savjetovanjima prema riječima direktora Stevena Mayera, u opštini Laktaši vide veliki potencijal za saradnju.

"U proteklom periodu posjetili smo više od 20 opština u Albaniji, Crnoj Gori, Srbiji i Bosni i Hercegovini, ali ono što sam vidio u opštini Laktaši me je zaista impresioniralo, jer u Opštini se može osjetiti zaista posebna stvaralačka energija koja je neophodna za društveni razvoj. Posebno me impresioniralo što opštinske vlasti imaju dugoročnu viziju i plan razvoja u svim oblastima", istakao je Mayer, nakon posjete Opštini Laktaši.

U narednom periodu se očekuje konkretizovanje saradnje kroz zajedničke projekte iz oblasti biomase i zaštite životne energije, zaključeno je nakon sastanka u Laktašima.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.