NavMenu

Grad Banja Luka se zadužuje za 22.610.000 KM

Izvor: eKapija Četvrtak, 31.05.2012. 08:02
Komentari
Podeli

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine Grada Banja Luka donesene su odluke o kreditnom zaduženju Grada u ukupnom iznosu od 22.610.000 KM - za realizaciju 11 kapitalnih projekata.

Ova sredstva namijenjena su za sljedeće projekte: za kupovinu pokretne i nepokretne imovine fabrike "UNIS-valjaonica hladno valjane trake" u Ramićima; za projekat "Vodosnabdijevanje na području grada Banje Luke - prva faza izgradnje objekta vodosnabdijevanja; za projekat "Vodosnabdijevanje seoskog područja" - za nastavak radova na izgradnji vodovodnog sistema "Crno vrelo"; za projekat "Vodosnabdijevanje seoskog područja" - za nastavak radova na izgradnji vodovodnog sistema "Banjica"; za projekat "Sekundarna vodovodna mreža na vodovodnim sistemima Crno vrelo i Banjica"; za izgradnju kanalizacije u ul. Rade Radića"; izgradnju puta za Priječane; sanaciju i rekonstrukciju Sportske dvorane "Borik"; izgradnju zajedničkog objekta ambulante porodične medicine u Mjesne zajednice Kočićev Vijenac; izgradnju kružnih raskrsnica u gradu i za izgradnju mjesne kancelarije u MZ Borkovići.

"Sve su to kapitalni projekti, koji se ne mogu finansirati samo iz budžeta Grada, nego i iz drugih potencijalnih sredstva. Ti projekti su utvrđeni kao prioriteti na ranijim sjednicama Skupštine Grada, a mi smo u međuvremenu obavili kontakte sa bankama i dobili konkretne ponude koje je Skupština prihvatila. Slijedi potpisivanje ugovora sa bankom, koja će obezbijediti ta sredstva i poslije sukcesivna realizacija tih sredstava prema potrebama", kazao je novinarima gradonačelnik Dragoljub Davidović.

Prema njegovima riječima, sa ovim odlukama o kreditnom zaduženju - Grad je u ovoj godini zadužen sa 11,8 odsto, a u narednoj godini, koja je najveća po tome, kako je istakao gradonačelnik - "trebalo bi da budemo formalno zaduženi sa oko 17 odsto ali u tome je i kredit KfW banke koji u suštini vraća Vodovod".

"Kada se to uzme u obzir, zaduženje bi trebalo da bude negdje oko 15 odsto, što znači da ostaje još slobodnog prostora za kreditna zaduženja", zaključio je prvi čovjek Banje Luke.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.