NavMenu

Usvojen plan održivog energetskog razvoja Laktaša

Izvor: eKapija Srijeda, 30.05.2012. 16:13
Komentari
Podeli

Odbornici Skupštine opštine Laktaši danas su jednoglasno usvojili odluku o usvajanju "Akcionog plana održivog energetskog razvoja opštine Laktaši", čime je ova lokalna zajednica dobila strateški dokument u oblasti energetske efikasnosti.

Akcioni plan definiše ukupno 73 projekta u više sektora među kojima su saobraćaj, javna rasvjeta, lokalna proizvodnja električne energije, a projektima je obuhvaćen privatni i javni sektor.

Cilj ovog akcionog plana je prepoznavanje i realizacija konkretnih mjera i aktivnosti, s ciljem smanjenja emisije ugljen dioksida u vazduhu za 20 odsto do 2020. godine, u odnosu na 2008. godinu, saopšteno je iz kabineta načelnika opštine Laktaši.

"Implementacijom ovog akcionog plana, opština Laktaši će učiniti značajan korak ka očuvanju životne sredine i povećanju životnog standarda stanovnika. Takođe, na ovaj način stvaramo nove mogućnosti za privlačenje investitora, finansiranje različitih projekata iz evropskih fondova i otvaranje novih radnih mjesta“, rekao je načelnik opštine Laktaši Milovan Topolović obraćajući se odbornicima.

Odbornici su na sjednici jednoglasno usvojili i informaciju o aktivnostima udruženja na području ove opštine, a usvojena su dva zaključka, koji su predložena ispred Kluba odbornika SNSD-a, a koja se odnose na aktivnosti oko rješavanja statusa svih udruženja i planiranje sredstava u budžetu za ta udruženja.

Na sjednici lokalnog parlamenta, usvojena je i odluka o obrazovanju Savjeta za bezbjednost saobraćaja opštine Laktaši, koji će se obrazovati za period od četiri godine, imaće devet članova i baviće se razmatranjem pitanja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Na dnevnom redu su bile i odluka o određivanju i obilježavanju imena naselja, ulica i trgova i označavanju zgrada brojevima, odluka o komunalnoj naknadi, odluka o sanitarno-higijenskim mjerama u objektima za proizvodnju i promet životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe u drugim javnim objektima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.