Izvor: eKapija | Srijeda, 30.05.2012.| 16:13
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Usvojen plan održivog energetskog razvoja Laktaša

Odbornici Skupštine opštine Laktaši danas su jednoglasno usvojili odluku o usvajanju "Akcionog plana održivog energetskog razvoja opštine Laktaši", čime je ova lokalna zajednica dobila strateški dokument u oblasti energetske efikasnosti.

Akcioni plan definiše ukupno 73 projekta u više sektora među kojima su saobraćaj, javna rasvjeta, lokalna proizvodnja električne energije, a projektima je obuhvaćen privatni i javni sektor.

Cilj ovog akcionog plana je prepoznavanje i realizacija konkretnih mjera i aktivnosti, s ciljem smanjenja emisije ugljen dioksida u vazduhu za 20 odsto do 2020. godine, u odnosu na 2008. godinu, saopšteno je iz kabineta načelnika opštine Laktaši.

"Implementacijom ovog akcionog plana, opština Laktaši će učiniti značajan korak ka očuvanju životne sredine i povećanju životnog standarda stanovnika. Takođe, na ovaj način stvaramo nove mogućnosti za privlačenje investitora, finansiranje različitih projekata iz evropskih fondova i otvaranje novih radnih mjesta“, rekao je načelnik opštine Laktaši Milovan Topolović obraćajući se odbornicima.

Odbornici su na sjednici jednoglasno usvojili i informaciju o aktivnostima udruženja na području ove opštine, a usvojena su dva zaključka, koji su predložena ispred Kluba odbornika SNSD-a, a koja se odnose na aktivnosti oko rješavanja statusa svih udruženja i planiranje sredstava u budžetu za ta udruženja.

Na sjednici lokalnog parlamenta, usvojena je i odluka o obrazovanju Savjeta za bezbjednost saobraćaja opštine Laktaši, koji će se obrazovati za period od četiri godine, imaće devet članova i baviće se razmatranjem pitanja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Na dnevnom redu su bile i odluka o određivanju i obilježavanju imena naselja, ulica i trgova i označavanju zgrada brojevima, odluka o komunalnoj naknadi, odluka o sanitarno-higijenskim mjerama u objektima za proizvodnju i promet životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe u drugim javnim objektima.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.