NavMenu

Neum: Završen Reviconov međunarodni simpozij "Fiskalni okvir i održivi razvoj"

Izvor: eKapija Subota, 26.05.2012. 13:16
Komentari
Podeli

Danas je u Neumu usvajanjem zaključaka po sektorima o kojima se raspravljalo prethodna dva dana završen 13. Međunarodni simpozij u organizaciji revizorske kuće Revicon koji je ove godine razmatrao temu "Fiskalni okvir i održivi razvoj BiH".

Tijekom ova dva dana pred stručnim skupom simpozija predstavnici lokalne, županijske i državne vlasti predstavljali su aktivnosti svojih ministarstva i planirane načine rješavanja brojnih problema sa kojima se suočava naša zemlja.

Prvi put ove godine su, prema riječima Marina Ivaniševića, direktora Revicona, uveli i mogućnost postavljanja pitanja panelistima, što je praksa koja će se čini se i nastaviti jer je odziv i interes stručne publike bio doista veliki.

Na ovogodišnjem simpoziju razmatrane su aktualne teme iz oblasti poreza kao što je sustav PDV-a u BiH u odnosu na EU Direktivu, reforme u oblasti poreza na dohodak u FBiH – potrebe i mogućnosti, dis/harmonizacija sistema poreza na dohodak i doprinosa u Federaciji BiH i dr. Što se tiče javnog sektora bilo je govora o temama kao što su mogući izvori i načini financiranja lokalnih projekata, financijskoj održivost jedinica lokalne samouprave kao i o stanju i perspektivama bankarskog sektora u BiH i regionu te aktualnim temama iz oblasti računovodstva i revizije.

Veliki broj sudionika sa kojima smo razgovarali naveo je da je ovo bila idealna prilika da dobiju povratne informacije od predstavnika vlasti te da razmijene iskustva sa kolegama iz struke.

D.K.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.