NavMenu

Energetska efikasnost centralna tema trećeg Kućnog sajma u Živinicama

Izvor: eKapija Subota, 26.05.2012. 08:29
Komentari
Podeli

Pod sloganom "Štedimo energiju, čuvajmo okolinu" Profine BH je, sa partnerima, organizovao treći po redu Kućni sajam. Riječ je o manifestaciji koja ima za cilj upoznati profesionalce iz ove i srodnih branši sa najnovijim dostignućima na polju prozorske tehnike. Sajam je održan 23.i 24.maja u krugu firme u Živinicima.

"Energetska efikasnost" bila je centralna tema Profine BH Trećeg Kućnog sajma. O bitnosti ove teme za građevinarstvo a time i za prozorsku tehniku, svjedoče teško stanje u svjetskoj ekonomiji, sve oskudniji resursi i skuplja energija.

"Kod nas je, općenito, svijest o bitnosti ove teme još niska ali je zato naša misija utoliko bitnija kao i uloga države koja mora zakonskom regulativom ali i mjerama sprovođenja iste igrati isto tako važnu ulogu", kazao je direktor Profine BH Samir Fočak.

"Epitet vodećeg proizvođača PVC profila u Evropi, podrazumijeva da ste inovativni i da stalnim donošenjem noviteta na tržište potvrđujete svoju poziciju a time i svojim partnerima veću mogućnost ponude. Shodno stanju na našim tržištima i uopšte u branši, gdje obični bijeli prozor može da napravi svako, po svakakvoj cijeni i svakakvog kvaliteta, tema našeg sajma utoliko je sve aktuelnija. Edukacijom tržišta i podizanjem svijesti krajnjeg kupca svi zajedno možemo imati samo koristi od toga", dodao je on.

Sajamski dani organizovani su i kroz seminar na kojem se govorilo o nekoliko tema. Tako je prvog dana bilo riječi o značajnim prozorskim tehnikama danas, načinima lijepljenja stakla za profil, novinama u tehnici prozorskih okova te software-u za planiranje i tendersku dokumentaciju.

Drugi dan bio je posvećen predavanju o energetski efikasnim prozorima, potom o energetskoj efikasnosti u BiH, trenutnom stanju, zakonskoj regulativi te realizovanim i planiranim projektima. Bilo je riječi i o novim zakonskim propisima i iskustvima u primjeni AL sistema u graditeljstvu.

Osim oficijelnog dijela na Kućnom sajmu Profine BH upriličen je i prigodan zabavni program. U ovom dijelu izvučen je i dobitnik glavne nagrade u nagradnoj igri "Uštedi i osvoji". Sajam je imao i humanitarni karakter, prikupljena je novčana pomoć kroz aukciju vina za organizaciju prvenstva Specijalne Olimpijade u atletici za osobe sa posebnim potrebama.

O kompaniji

Profine BH - TROCAL, KÖMMERLING i KBE, sa jakim markama lideri su na tržištu PVC profila za sisteme prozora i vrata u Bosni i Hercegovini. Osnovna djelatnost firme je prodaja PVC profila, pribora i okova za proizvodnju PVC prozora i vrata, grilja, roletni, kliznih i harmo stijena, PVC unutrašnjih vrata te unutrašnjih i vanjskih prozorskih klupica. Sinergija tri brenda omogućila je da je Profine BH danas vodeći proizvođač PVC profila i u Evropi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.