NavMenu

Sarajevo: "Otvoreni dan bh. ženskog poduzetništva" okupio 40 poslovnih žena

Izvor: eKapija Petak, 25.05.2012. 14:12
Komentari
Podeli

U organizaciji Udruženja "Žene za Žene International" Sarajevo i Udruženja mikrokreditnih organizacija u BiH (AMFI) danas je u parku ispred Ekonomskog fakulteta u Sarajevu otvorena manifestacija pod nazivom "Otvoreni dan bh. ženskog poduzetništva".

Manifestaciju je otvorila supruga američkog ambasadora u BiH Danuta Moon koja je kazala da žene daju ključni doprinos razvoju privrede svake zemlje i da je jako bitno podržati ih i ojačati u tim aktivnostima.

"Vlada SAD-a se zalaže za jačanje žena poduzetnica u BiH. U prošlih pet godina oko deset miliona dolara je uloženo u jačanje ekonomskog i političkog položaja žena u ovoj zemlji", istakla je Moon.

Žene u poređenju s muškarcima, po njenim riječima, imaju puno teži zadatak da postignu uspjeh u biznisu jer moraju uskladiti svoje aktivnosti s porodičnim obavezama, a s druge strane i sa stereotipima i tradicionalnim pristupom gledanja ženske uloge u javnim aktivnostima.

Oko 40 žena poduzetnica iz cijele BiH okupilo se na manifestaciji "Otvoreni dan bh. ženskog poduzetništva" radi predstavljanja i prodaje svojih proizvoda. To su uspješne poduzetnice u oblasti poljoprivredne proizvodnje, izrade umjetnina, uzgoja i prerade ljekovitog bilja, zdrave hrane i ostalih srodnih grana privrede.

"Cilj manifestacije je promocija i poticanje ženskog poduzetništva, ali i poboljšanje položaja poslovnih žena u našem društvu kao i poticanje organizacije ovakvih i sličnih događaja širom BiH tokom cijele godine", izjavila je direktorica organizacije "Žene za žene International" Seida Sarić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.