NavMenu

Ministarstvo nauke i tehnologije RS nabavlja softver u vrijednosti 4,8 miliona KM

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.05.2012. 12:02
Komentari
Podeli

Banjaluka - Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić i direktor banjalučke firme "Lanako" Nebojša Ninić potpisali su danas ugovor za nabavku Microsoft licencnog softvera za naredne tri godine u vrijednosti 4.800.000 KM.

Komić je rekao novinarima da ovaj ugovor podrazumijeva informatizaciju Vlade Republike Srpske i da je njegov cilj kvalitetan i efikasan javni servis.

On je dodao da licence za korištenje podrazumijevaju najam Microsoft proizvoda za Vladu Republike Srpske, sva ministarstva, republičke uprave, republičke upravne organizacije, te osnovne i srednje škole i univerzitete.

Ninić je naveo da ovaj paket ne podrazumijeva samo licence, već tehnološki portfolio microsofta u praktičnoj primjeni, jer je vladina obaveza da koristi legalan softver.

"Prema izvještaju Svjetske banke, BiH nalazi se na 125. mjestu po konkurentnosti u svijetu, jer u prosjeku treba godinu i po dana da se dobije građevinska dozvola, a 450 dana da se dobije priključak za struju i slično", istakao je Ninić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Za razvoj industrije u RS do 2026. više od 350 mil KM - Skoro polovina novca biće obezbijeđena iz budžeta

Vlada Republike Srpske donijela je danas Odluku kojom se usvaja Akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja industrije Republike Srpske za period 2024-2026. godina, koji je izrađen je u saradnji sa nadležnim ministarstvima/institucijama Republike Srpske. Akcionim planom razrađena je okvirna dinamika realizacije mjera, projekata i aktivnosti za sprovođenje Strategije u periodu 2024. do 2026. godina, sa okvirnim finansijskim sredstvima za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.