NavMenu

Autoput Sarajevo - Kakanj: Počela testna faza naplate putarine

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.05.2012. 11:17
Komentari
Podeli

Početkom sedmice počela je testna faza rada naplatnih kućica koje se nalaze na izlazu iz Visokog i koje vode na autoput Visoko – Sarajevo i Visoko – Kakanj, piše portal Visoko.co.ba.

U početnoj testnoj fazi vozači dobivaju testne kartice za putovanje do Sarajeva, a testna faza će trajati sve do početka prave naplate, odnosno do uvezivanja kompletnog sistema naplate putarine na dionici Sarajevo – Kakanj.

U ovoj testnoj fazi radi po jedna naplatna kućica s obje strane, dok je planirano da kada počne naplata putarine u funkciji budu po dvije naplatne kućice s ulazne i izlazne strane.

Ono što je bitno napomenuti jeste da ni u testnoj fazi nema gužve i da su vozači već naviknuti na pravila naplatnih kućica i putarina, tako da nema zadržavanja i gužve, a prema nepotvrđenim informacijama naplata putarine na kompletnoj dionici Sarajevo – Kakanj trebala bi početi od 1. juna ukoliko se stvore svi preduslovi za naplatu i ukoliko sistem bude funkcionisao.

Što se tiče cijenu zadnju riječ će dati Vlada FBiH, a prema studiji izvodljivosti, ona iznosi 11 feninga po kilometru za putničke automobile, s tim da bi se množila s dva, tri i četiri za više kategorije vozila.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.