Izvor: | Srijeda, 21.06.2006.| 16:09
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kompanija "Limes" predstavila GPS i telemetrijske platformeBh. kompanija "Limes" održala je u Sarajevu prezentaciju prve bh. GPS i telemetrijske platforme namijenjene satelitskom nadzoru, lociranju i zaštiti osoblja, motornih vozila i drugih objekata od interesa. Platforma je namijenjena aktivnom nadzoru, lociranju i zaštiti objekata i osoba u kretanju, te predstavlja visokosofisticiran tehnološki proizvod koji su u cjelosti razvili stručnjaci ove kompanije.

Predstavljeni su prateći servisi i usluge kao što su GPS-BH Guard servis nadzora, lociranja i zaštite motornih vozila i osoblja, zatim GPS-BH Secure sistem, namijenjen nadzoru i zaštiti vrijednosti u transportu, prvenstveno orjentiran bankarskom sektoru u BiH, te GPS-BH Flota servis, namijenjen nadzoru i upravljanju flotama vozila. Najveći klijent koji je ukazao povjerenje i koji aktivno koristi LimesAVL platformu je Raiffeisen banka d.d.

U toku prezentacije, predstavljen je i sistem PGM Assistance BH, namijenjen organiziranju i dizajniranju programa pomoći na cesti, assistance programa i programa garancije mobilnosti.
Sektor PGM Assistance BH posluje u sastavu kompanije "Limes" od 2002. godine i u dosadašnjem radu ostvario je značajne uspjehe u segmentu "business to business", realizirajući programe za kompanije kao što su "DaimlerChrysler" A.G. , "Europ Assistance", " World Wide Assistance", "Nordic Assistance", "Raiffeisen - UNIQA osiguranje", "Tim System" osiguranja i druge.

Kompanija "Limes" d.o.o. osnovana je 1990. godine, kao društvo s ograničenom odgovornošću u 100% privatnom vlasništvu. Sektor Informacionih tehnologija je u proteklom periodu ostvario značajne rezultate u pogledu IT rješenja, informacione podrške namjenskih aplikacija za vodeće bh. kompanije i organizacije, a u posljednje vrijeme značajan iskorak napravljen je u oblasti ViP telefonije i komunikacijskih sisterna. Od decembra 2004. godine u sastavu "Limesa" uspješno djeluje i sektor "GPS-BH" čija je osnovna misija distribucija GPS proizvoda i usluge servisa.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.