NavMenu

KYOCERA Document Solutions slavi 20 godina ECOSYSA

Izvor: eKapija Utorak, 22.05.2012. 10:44
Komentari
Podeli

Kompanija KYOCERA Document Solutions slavi dvadesetogodišnjicu ECOSYS-a, ekološki prihvatljivih načela koji upravljaju dizajniranjem i proizvodnjom svih njezinih štampača. Kada je 1992. godine KYOCERA predstavila svoj prvi ECOSYS štampač FS-1500, dokazala je sposobnost vođenja djelima, a ne samo riječima. U to vrijeme svijet je ekološku prihvatljivost tretirao samo kao temu za rasprave, a ne pravo djelovanje.

Na primjer, ugovor iz Kyota bio je tada pet godina udaljen od potpisivanja i trinaest godina od primjene. A ipak KYOCERA je već isporučivala ekološki prihvatljive štampače.

Jedan od najvažnijih načela korporativne filozofije kompanije KYOCERA Group, još od osnivanja 1959. godine, ekološka je prihvatljivost. Razvoj ekološki prihvatljivih štampača ostvaruje kompanijin cilj smanjenja ljudskog utjecaja na planet i stoji uz bok drugim ekološkim uspjesima kao što je proizvodnja cjenovno pristupačnih fotoćelija.

O ECOSYSU

ECOSYS štampači posebni su zbog toga što im je potrebno zamijeniti samo spremnik za toner. Čini se krajnje logično, a ipak i danas većini štampača treba zamijeniti ključne ispisne komponente kada im se potroši toner. Spremnici za toner za ostale štampače često sadrže puno više od samog tonera: neke mogu imati više od 60 dijelova (vidi sliku: “conventional toner cartridge vs. KYOCERA toner box”). Oblikovani da proizvode malo otpada ECOSYS štampači tokom cijelog svog radnog vijeka ukupno proizvedu do 85 posto manje otpada.

Na kraju, jednostavniji, manji i lakši spremnik za toner ekološki je prihvatljiviji pri transportu od puno kompleksnijih alternativa.

ECOSYS, zasnovan na jedinstvenoj KYOCERA tehnologiji

KYOCERINO znanje o keramičkim tehnologijama osnova je za oblikovanje ekološki prihvatljivih ECOSYS štampača. Ugrađene dugotrajne komponente mnogostruko su izdržljivije od tradicionalnih alternativa, što znači da u većini slučajeva nije potrebna zamjena dijelova tijekom radnog vijeka štampača.

ECOSYS pridonosi ekonomiji, ekologiji i povezanosti

Prednosti ECOSYS-a nadilaze ekološku prihvatljivost. KYOCERIN spremnik za toner jednostavan je i ekonomičan za proizvodnju te stoga KYOCERINI korisnici imaju koristi od dvadesetogodišnjeg izuzetno povoljnog crno-bijelog ispisa, a nakon predstavljanja FS-C5016N štampača 2001. godine i od povoljnog ispisa u boji.

Uz tako niske tekuće troškove KYOCERA dosljedno korisnicima naglašava važnost ukupnih troškova korištenja štampača. Kada cijena tonera za radnog vijeka štampača višestruko premaši nabavnu cijenu samog štampača, korisnici mogu smanjiti cijenu upravljanja dokumentima prijelazom na ECOSYS štampače.

Sistemski ispis ECOSYS -ov je treći element. KYOCERINI štampači nude širok izbor poboljšanja oblikovanih za maksimalizaciju izlazne produktivnosti dokumenata s fleksibilnim i snažnim kontrolerom, kao i s dodatnim funkcijama i nadogradnjama, optimiziranima za dugoročnu korist od uloženih sredstava. KYOCERIN integrisani sistemski softver garantuje dugoročnu i naprednu kompatibilnost na nivou cijele mreže.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina

Banjaluka dobija stambeno-poslovni kompleks The Simphony, evo kako će izgledati (FOTO)

Rezidencijalno-poslovna zgrada pod nazivom Simfonija (The Simphony) biće izgrađena u Ulici olimpijskih pobjednika u blizini Gradskog stadiona i zgrade Rаdio-televizije Republike Srpske u Banjaluci. Investitor je ovo zemljište dobio kao zamjenu za parcelu starog kina "Kozara". Pripremni radovi na izgradnji velelepne zgrade počeli su prije nekoliko dana. Investitor (ista kompanija koja je stajala iza projekta Cinema tower) je objavio

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.