NavMenu

Kyocera Document Solutions predstavila BIOMASS tonere

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 21.05.2012. 15:39
Komentari
Podeli

Kompanija Kyocera Document Solutions, jedna od vodećih kompanija za rješenja za upravljanje dokumentima, razvila je BIOMASS toner, proizveden od 30 posto obnovljivih sirovina. To znači, da njegova proizvodnja u usporedbi s proizvodnjom tradicionalnih tonera uzrokuje 30 posto manju emisiju ugljičnog dioksida. BIOMASS toner ne utiče na proizvodnju hrane jer se sirovine proizvode samo na certificiranim plantažama.

"Naša održiva tehnologija Ecosys igra ključnu ulogu pri zaštiti okoliša jer njena proizvodnja uzrokuje do 75 posto manje otpada nego proizvodnja uobičajenih sistema, a radni je vijek bubnja i trideset puta duži. Uz novi BIOMASS toner, koji ćemo predstaviti tržištu 2012. godine, napravili smo značajan korak naprijed", izjavio je Berthold Hurtz, direktor za proizvode u kompaniji Kyocera Document Solutions Europe. "Za proizvodnju tog revolucionarnog proizvoda koristimo samo biomasu koju je potvrdio Okrugli stol o održivom palminom ulju".

Okrugli stol o održivom palminom ulju (RSPO, Roundtable on Sustainable Palm Oil) osnovan je 2004. godine na inicijativu Svjetskog fonda za zaštitu prirode (WWF, World Wildlife Fund). Cilj je te organizacije poticanje održive proizvodnje palminog ulja te time i zaštite okoline. Proizvodi s certifikatom RPSO-a slijede stroge društvene i ekološke kriterije za proizvodnju održivog palminog ulja. Na taj način firme garantuju da se u proizvodnji ne koriste tvari koje bi mogle utjecati na proizvodnju hrane.

Proizvodnja novog BIOMASS tonera uzrokuje 30 posto manju emisiju CO2 jer je proizvodnja 30 posto BIOMASS materijala ugljično neutralna, što znači da u proizvodnji ne dolazi do novih emisija ugljičnog dioksida u atmosferu.

BIOMASS toneri kompanije Kyocera Document Solutions u početku će biti dostupni za pet modela BIOMASS serije FS: FS-C2026MFP+, FS-C2126MFP+, FS-C2526MFP, FS-C2626MFP i FS-C5250DN. Predstavljanje BIOMASS tonera i BIOMASS proizvoda predviđeno je za drugu polovicu 2012 godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.