NavMenu

Cazin: Objavljen javni poziv za upis općinskih obveznica

Izvor: Fena Ponedjeljak, 21.05.2012. 14:24
Komentari
Podeli

Općina Cazin uputila je javni poziv svim pravnim subjektima i fizičkim osobama za upis općinskih obveznica.

Upis obveznica bit će izvršen od 11. do 18. juna kod brokerskih kuća koje su ovlaštene za posredovanje na Sarajevskoj berzi vrijednosnih papira.

Komisija za vrijednosne papire Federacije BiH odobrila je 10. maja općini Cazin prvu emisiju municipalnih obveznica javnom ponudom putem berze.

Općina Cazin na osnovu odluke o zaduženju putem emisije općinskih obveznica od 27. marta ove godine prikuplja sredstva u vrijednosti od milion maraka (1.000.000 KM) koja će biti korištena za finansiranje projekta izgradnje poslovne zone "Ratkovac", navodi RTV Cazin.

Cilj uspostavljanja Poslovne zone "Ratkovac" Cazin je podrška razvoju preduzetništva kao pokretačke snage održivog ekonomskog razvoja, s ciljem povećanja broja proizvodnih privrednih subjekata, povećanja konkurentnosti i rasta zaposlenosti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.