NavMenu

Počela montaža prvih fotonaponskih panela u poslovnoj zoni u Stocu

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 21.05.2012. 13:56
Komentari
Podeli

Čini se da svakim danom poslovna zona Hodovo u Stocu privlači sve više kompanija koje se žele baviti iskorištavanjem energije sunca, nešto čime je Hercegovina izuzetno bogata.

Tako je, kako saznajemo iz Općine Stolac, raspisan još jedan javni poziv za dodjelu neizgrađenog zemljišta upravo u ove svrhe.

Iz Općine navode da poziv raspisuju kada im se jave zainteresirani investitori, ali o kojem investitoru se u ovom slučaju radi nisu mogli reći budući da, navode, kompanija završava proces registracije. Tihomir Perić, stručni savjetnik u Općini Stolac, ističe samo da se radi o domaćem investitoru.

Podsjetimo da je već desetak firmi dobilo zemljište za izgradnju fotonaponskih elektrana u ovoj zoni- Što se tiče aktivnosti na njihovoj izgradnji naš sugovornik navodi da je već počela montaža panela na dvije lokacije.

Inače, Općina Stolac je u 2011. u izgradnju poslovne zone uložila oko 300.000 KM, a ulaganja planiraju nastaviti i ove godine. Veći dio ove poslovne zone namijenjen je za izgradnju fotonaponskih elektrana-negdje oko 900 m2, a oko 184 m2 predviđeno je za izgradnju poslovnih objekata u druge svrhe. Planirana površina zone Hodovo iznosi oko 127 hektara.

D.Kozina

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.