NavMenu

RECRO-NET d.o.o. Sarajevo na Cisco Expo 2012 predstavio vInfrastructure

Izvor: eKapija Srijeda, 16.05.2012. 16:03
Komentari
Podeli

Na ovogodišnjoj Cisco Expo konferenciji u Sarajevu, regionalni sistem integrator RECRO-NET je predstavio novo infrastrukturno rješenje vInfrastructure.

Rješenje je bazirano na Cisco referentnom dizajnu za gradnju datacentara za kompanije i organizacije s potrebom za smanjenjem IT troškova, konsolidacijom i očuvanjem kontinuiteta poslovanja (DR/BC).

Rješenje je rezultat je višegodisnjeg iskustva u realizaciji datacentar i disaster recovery rješenja za industriju, financijske i državne institucije.

Neven Randić, direktor RECRO-NET Sarajevo kaže kako u stvarnosti ne može reći da su rješenje sami razvili, već u suradnji s korisnicima i renomiranim proizođačima poput Cisco, IBM, Microsoft, Vmware, Symantec, HP i drugi...

(Neven Randić)

"Tražeći od nas da automatizirano, visokodostupno datacentar rješenje bude i cjenovno prihvatljivo lokalnim i regionalnim tržištima došli smo do jedinstvenog proizvoda. Rješenje uključuje hardware, software i usluge i donosi značajne ustede u odnosu na tradicionalna rješenja u datacentrima. Kompanijama i organizacijama od 100 do 5.000 korisnika je omogućeno da u potpunosti konsoliduju, dokumentuju i učine upravljivim svoju datacentar infrastrukturu, hardware i software. Dodatno, nakon izgradnje backup i disaster recovery procesa korisnici ostvare potpunu zastitu podataka i servisa bazirano na najboljoj praksi u industriji", izjavio je Neven Randić, direktor RECRO-NET Sarajevo.

Rješenje je parcijalno ili kompletno već implementirano kod velikog broja korisnika u BiH i šire, zbog čega se RECRO-NET i odlučio da "brandira" ovaj proizvod u koju je ugrađen visegodišnji know-how grupe, a rezultat je iskustva kod korisnika koji su i nakon 3 godine od implementacije zadovoljni s kvalitetom izvedbe, tehnološkim rješenjima uz jasno vidljivo smanjenje troškova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.