NavMenu

Popločavanje sarajevske Ferhadije jablaničkim granitom

Izvor: eKapija Petak, 11.05.2012. 13:10
Komentari
Podeli

Rekonstrukcija Ulice Ferhadija, od Tržnice do Apoteke Stari Grad (kod Katedrale), počinje u ponedjeljak, 14. maja, saopćeno je iz općine Stari Grad Sarajevo.

Radove će izvoditi firma "Mibral" d.o.o. koja je kvalitetno i profesionalno obavljala radove rekonstrukcije i popločavanja ulica Bravadžiluk i Sarači i završila ih prije ugovorenog roka. Planirani radovi u Ferhadiji izvodit će se po istoj tehnologiji.

U ponedjeljak će biti postavljene table upozorenja za prolaznike sa oznakom naziva, lokacije, investitora i izvođača radova, a nakon toga će se odmah pristupiti uklanjanju ploča.

Rekonstrukcija Ferhadije podrazumijeva mašinsko i ručno uklanjanje ploča, te njihov odvoz, zatim izradu armirane betonske podloge debljine 15 cm, te ugradnju novih ploča od jablaničkog prirodnog granitnog kamena debljine 8 cm.

Zaštitni znak ZOI 84, pahuljica koja se nalazi u blizini Ekonomskog fakulteta, bit će dizajnirana i projektovana prema definisanim pravilima, te ponovo izrađena. Također, planirano je popločavanje novim granitnim pločama pasaža na ulazu u Stakleni Grad.

U ulici Ferhadija, na dijelu od Tržnice do Apoteke Stari Grad , bit će urađena i kompletna izmjena vodovodnih instalacija, izrada novih slivnika i priključaka na kišnu kanalizaciju, uz radove na postojećim šahtovima i revizionim oknima.

Radovi će se izvoditi u fazama, u dvije smjene, a rok za završetak je 65 kalendarskih dana.
Vrijednost prve faze radova iznosi 290.000,00 KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.