NavMenu

CineLink SFF-a: Ovoren konkurs Work-in-Progress

Izvor: eKapija Utorak, 08.05.2012. 15:15
Komentari
Podeli

CineLink koprodukcijski market 18. Sarajevo Film Festivala, s ponosom objavljuje peti po redu poziv na aplikaciju projekata filmskih stvaralaca iz regiona za učešće u programu Work-in-Progress koji će se održati 12. i 13. jula 2012. godine.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 1. juni 2012. godine.

Tokom dva dana, u sklopu CineLink Work-in-Progressa, međunarodnim sales agentima, predstavnicima filmskih festivala, distributerima i postprodukcijskim kompanijama bit će predstavljeno 5 filmova u fazi postprodukcije s ciljem obezbjeđivanja podrške za finaliziranja projekata, te ostvarivanja kontakata koji će unaprijediti/omogućiti njihovu festivalsku i kino distribuciju u budućnosti.

CineLink Work-in-Progress, u saradnji sa berlinskom postprodukcijskom kućom The Post Republic, od 2009. godine dodjeljuje nagradu projektu sa najvišom umjetnickom vrijednošću i potencijalom za internacionalnu cirkulaciju. Nagrada, o kojoj odlučuje međunarodni žiri, sastoji se od postprodukcijskih usluga kuće The Post Republic u iznosu do 80.000 EUR.

Prvi film koji je osvojio ovu nagradu bio je film rumunskog reditelja Florina Serbana AKO MI SE FUĆKA, FUĆKAM, koji je osvojio Srebrnog medvjeda i Alfred Bauer nagradu na Berlinaleu 2010. godine.

CineLink Work-in-Progress je otvoren za filmske projekte iz: Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Grčke, Mađarske, Kosova, Makedonije, Malte, Crne Gore, Rumunije, Srbije, Slovenije i Turske. Od ove godine, nakon uspješnog učešća u prethodnom, testnom, izadanju projekti iz zemalja Sjeverne Afrike i Bliskog Istoka koje graniče sa Sredozemnim morem, te zemlje Kavkaza također imaju pravo učešća.

Nakon uspješne saradnje Documentary Rough Cut Boutiqua, radionice koju organizira Takmičarski program – Dokumentarni film Sarajevo Film Festivala u saradnji s Balkan Documentary Centrom, u prethodnom izdanju i ove godine u selekciju Work-in-Progressa bit će uključen pobjednički projekt Documentary Rough Cut Boutiqua.

Značaj Work-in-Progressa već godinama dokazuje sve veće prisustvo odabranih profesionalaca u prezentaciji filmova, te kontinuirani uspjeh filmova koji su predstavljeni u prethodnim izdanjima.

Više informacija možete pronaći ovdje

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.