NavMenu

Promovisano Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju "TNTI 2012"

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 07.05.2012. 13:59
Komentari
Podeli

Građani Republike Srpske i ove godine se mogu prijaviti za učešće na Takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju "TNTI 2012" i tako konkurisati za dio sredstava od 30.000 KM, koliko iznosi predviđen podsticajni fond za pobjednike takmičenja.

U prostorijama Inovacionog centra Banja Luka te u prostorijama Rudarskog fakulteta u Prijedoru, danas je promovisano Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju "TNTI 2012".

TNTI organizuje Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske, Inovacioni centar Banja Luka (ICBL), Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, Privredna komora Republike Srpske, univerziteti u Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu, te Radio – televizija Republike Srpske.

Prisutnima se obratio koordinator Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju, ispred Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske, Gordan Vukelić te direktor ICBL Drago Gverić.

"Na konkurs, koji je otvoren do 15.05.2012. godine mogu da se prijave fizička i pravna lica putem internet stranice www.inovacija.org. Uslov za učešće je da postoji izrađen prototip inovacije za tržište, kao i ideja koja do prijavljivanja nije realizovana, ali će biti realizovana do izložbe u Privrednoj komori Srbije do 20.06.2012. godine, te da su firma ili tim prodali minimalno jednu inovaciju, proizvod ili uslugu. Takmičari formiraju tim od tri člana, u kojem se stručnjaci iz različitih oblasti, relevantnih za poslovnu inkubaciju, inovacije, a za svakog učesnika koji prođe prvu recenziju, 20. juna obezbijeđeni su besplatni biznis plan treninzi", istakao je Vukelić.

On je dodao da se mogu prijaviti i učesnici prošlog kruga iz 2011. godine, pobjednici u kategoriji inovativne ideje i oni koji su kod Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske imali inovacione projekte sa komercijalnom perspektivom na tržištu.
Vukerić je podsjetio da takmičarski timovi iz Republike Srpske učestvuju već šestu godinu sa organizatorima takmičenja u Srbiji, koje predvodi Ministarstvo prosvjete i nauke i Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu.

Drago Gverić istakao je značaj TNTI te značajnu ulogu Inovacionog centra Banja Luka u ovom takmičenju.

Finale takmičenja biće održano 3.12.2012 godine u Banjoj Luci.

"TNTI 2012" će sutra biti promovisano u Bijeljini u 10.00 časova u prostorijama Univerzitetskog centra, te u 13.00 časova na Tehnološkom fakultetu u Zvorniku, u Doboju 10.05.2012. godine u 10.00 časova na Saobraćajnom fakultetu, a isti dan u 13.00 časova na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu. Promocija u Trebinju planirana je za 11.05.2012. godine u 10.00 časova na Fakultetu za proizvodnju i menadžment.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.