NavMenu

Danska 'Noma' ponovo najbolji restoran na svijetu

Izvor: eKapija Srijeda, 02.05.2012. 09:51
Komentari
Podeli

Danski restoran "Noma" treću je godinu zaredom proglašen najboljim restoranom na svijetu u prestižnom izboru britanskog časopisa "Restaurant".

Kopenhaški restoran vlasnika i `chefa` makedonskog Albanca Renea Redžepija (34) proglašen je najboljim po ocjenama više od 800 kulinarskih stručnjaka iz svijeta.

Redžepi je primajući nagradu izjavio da je oduševljen što je njegov restoran proglašen najboljim po treći put, rekavši da mu je glavna filozofija stvoriti ukusnu hranu koristeći se lokalnim namirnicama. Redžepi je je veleposlanik Novog nordijskog prehrambenog programa koje je ustanovilo nordijskog vijeće ministara, a na čelu "Nome" je od 2003. godine.

"Noma" je smještena u obnovljenom starom brodskom skladištu u kopenhaškoj luci i uređena je u starom nordijskom duhu. U njoj se služi mjesni specijaliteti, a gurmani je obožavaju zbog menija na kojem se nalaze, među ostalim, odresci arktičkog goveda s kruškama, dimljene koštane moždine, ježinci s koprom, konjski jezik (vrsta ribe plosnatice iz Atlantika).

Na drugom i trećem mjestu u izboru su dva španjolska restorana, "El Celler de Can Roca" u Gironi i "Mugaritz" u San Sebastianu. Najboljim `chefom` proglašen je Španjolac Andoni Luis Aduriz iz "Mugaritza".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.