NavMenu

Monting Energetika iz Tuzle sprema se za velike projekte u energetskom sektoru

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 30.04.2012. 09:04
Komentari
Podeli

Ovo nije obična kompanija. Monting Energetika je izrasla iz obiteljskog biznisa dugog preko 25 godina i prije četiri godine krenula u nova tržišta ujedinjene Evrope.

Iako je sjedište u Tuzli, kompanija sa svojih 230 uposlenika posluju u Finskoj, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Makedoniji.

Najviši standardi svakog segmenta poslovanja učinili su Monting Energetika regionalnim liderom u oblasti montaže energetskih i industrijskih objekata.

"Specifičnost Monting Energetike je da brzo i kvalitetno reagiramo na zahtjev partnera. Zatvoren krug poslova kao projektovanje, proizvodnja, izrada, montaža i dodatne usluge kao NDP i Zavod za zavarivanje razlikuju nas od drugih. Monting Energetika je certificirana firma prema svim svjetskim i bh. standardima naše branše", ističe Igor Tadić, direktor Monting Energetike.

Monting Energetika se dokazala kao sposoban partner u procesnoj, hemijskoj i metalnoj industriji u oblasti izgradnje, održavanja i retrofita prostrojenja.

Ono što ovu kompaniju odvaja od sličnih je strast, vizija i uspjeh.

Stalna potreba za razvojem, ali promišljanje da za najbolje poslove trebaju kvalifikovani kadrovi dovela je do osnivanja, za naše prilike, jedinstvenog Zavoda za zavarivanje gdje se stiču i unaprijeđuju znanja iz oblasti zavarivanja.

"Ideja o osnivanju Zavoda proizašla je iz važnosti zavarivačkih radova. To je u našoj djelatnosti jedan od najvažnijih faktora za uspješno obavljanje posla. Zavod za zavarivanje, osim edukacije, obuhvata i stručno ispitivanje osoposobljenosti zavarivača i njihova testiranja prema evropskim normama", priča direktor Monting Energetike.

Ekonomska kriza nije utjecala na poslovnu strategiju Monting Energetike. Za ovu godinu je već zaključeno 85 posto ugovora, dok poslove i ugovore za 2013. godinu prave sada.

Budućnost vide u vlastitim projektima.

"Smatram da ima više prostora u energetskom sektoru i na polju alternativne energije. Mišljenja sam da nam konkurencija spava i da se niko ne priprema na trenutak kada krenu veliki projekti", tvrdi Tadić.

Kompanija Monting Energetika d.o.o. Tuzla dobitnik je BH Biznis nagrade "Gazela", koju dodijeljuje Kameleon M&M Grupa i zahvaljujući kojoj je bosanskohercegovačka javnost imala priliku upoznati se sa poslovnim rezultatima ove uspješne firme.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.