NavMenu

Promotivna kampanja "Drvna biomasa za održivu budućnost " u bh. gradovima

Izvor: eKapija Petak, 27.04.2012. 15:45
Komentari
Podeli

U okviru Projekta zapošljavanja i sigurnog snabdijevanja energijom korištenjem biomase u BiH protekla je sedmica bila u znaku promocije drvne biomase u bh. gradovima kroz zanimljive ulične aktivnosti i direktnu komunikaciju sa građanima.

Informativno-pomotivna kampanja pod sloganom Drvna biomasa za održivu budućnost ima za cilj podizanje svijesti javnosti o potencijalima i koristima biomase kao energenta te prednostima korištenja obnovljivih izvora energije.

"U proteklih 7 dana u gradovima Livno, Srebrenica, Maglaj, Fojnica i Gradiška, u kojima se provodi intenzivnija promotivna kampanja, građani su imali priliku da se upoznaju sa koristima upotrebe energije iz drvne biomase. Ove lokalne zajednice su odabrane na osnovu potencijala iskorištavanja energije iz drvne biomase koja predstavlja obnovljiv, lokalan i ekološki prihvatljiv izvor energije", izjavila je Amila Selmanagić Bajrović, voditeljica projekta.

U aktivnosti podizanje javne svijesti, direktno su bile uključene i lokalne organizacije civilnog društva u navedenim gradovima: Centar mladih Livno, Udruženje SARA Srebrenica, Eko-pokret Maglaj, Brdsko biciklističkog kluba "Slapovi Kozice", NVO "Most" iz Gradiške.

Projekat zapošljavanja i sigurnog snabdijevanja energijom korištenjem biomase u BiH, teži smanjenju efekata klimatskih promjena promovisanjem upotrebe energije iz drvne biomase, putem zamjene kotlovnica na fosilna goriva sa kotlovnicama na biomasu, u sektoru osnovnog obrazovanja u regiji Srebrenica.

Biomass Projekat finansira Globalni fond za životnu sredinu (GEF), a sprovodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.