NavMenu

CEB finansira dovršetak izgradnje sportskog centra u Mostaru?

Izvor: Fena Četvrtak, 26.04.2012. 08:32
Komentari
Podeli

Izaslanstvo Razvojne banke Vijeća Europe (CEB) koje su, uz ostale, sačinjavali guverner te banke Rolf Wenzel, zamjenik glavnog direktora CEB-a za kreditiranje Stephan Sellen, te direktor Razvojne banke Vijeća Europe za BiH Vitomir Miles Raguz obišlo je jučer s gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem gradilište kulturno-sportskog centra u Mostaru.

Uz gradonačelnika Mostara, obilasku su prisustvovali i glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić, šef Službe za izgradnju komunalne infrastrukture Emir Nuspahić, direktor Agencije za izgradnju kulturno-sportskog centra Edin Prašo, direktor Agencije Stari grad Miralem Fajić i voditeljica projekta obnove Gimnazije Mostar Željana Vučić.

Konsultanti CEB-a Dario Kaurić i Đoko Sneger i direktor Agencije Prašo upoznali su guvernera Wenzela i njegove suradnike s financijskim i tehničkim dijelom projekta i unutrašnjim i vanjskim transportom, te drugim integrativnim gledištima sportsko-kulturnog centra.

Inače, predstavnici CEB-a su već duže vrijeme u kontaktima s predstavnicima Grada Mostara i Direkcije za izgradnju sportske dvorane oko mogućnosti njezina sufinanciranja, a ovaj posjet je ozbiljno izražavanje interesa za taj projekt.

Nakon prezentacije projekta, gosti iz CEB-a su obišli i Gimnaziju Mostar, čija je obnova dijelom financirana njihovim sredstvima, te Stari most, koji je također dijelom financiran sredstvima CEB-a, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Ništa od brze ceste Sarajevo-Tuzla, iako su za nju izdvojili početnih 4,5 mil KM?!

Od jednog od najvažnijih infrastrukturnih projekata u Federaciji BiH, odnosno povezivanja Sarajeva i Tuzle, inače dva najmnogoljudnija područja u ovom entitetu, za sada neće biti ništa! To proizilazi iz odgovora direktora Autocesta FBiH Denisa Lasića odaslanog Parlamentu FBiH. U najkraćem, Lasić je, odgovarajući na pitanje zastupnika Admira Čavalića, kazao da nema nikakvih aktivnosti na ovom projektu niti će ih biti, iako je Vlada

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.