NavMenu

Domaće firme uključene u sanaciju poslovne zone Pilana

Izvor: eKapija Utorak, 24.04.2012. 13:17
Komentari
Podeli

Početkom jeseni prvi objekti u poslovnoj zoni Pilana kod Bosanske Krupe bi trebali započeti sa radom. Kako saznajemo iz Općine Bosanska Krupa, trenutno se vrši adaptacija i sanacija 4 000 kvadratnih metara u ovoj zoni. Već su u samom ovom procesu uključene su mnoge domaće firme.

Tako na izgradnji vodovoda i kanalizacije u zoni radi JKP "10. juli" Bosanska Krupa, a internu saobraćajnicu KOV-GRAD d.o.o. iz Bužima. "Što se tiče ostalih izvođača, to je stvar privrednih subjekata koji grade ili će tek graditi na području Pilane kao što su kompanije "Grupex" d.d. iz Velike Kladuše, L - gradnja d.o.o. iz Bosanske Krupe, te Lilo gradnja Jezerski", navode iz Općine.

Za sada je u poslovnoj zoni Pilana zemljište kupilo desetak gospodarskih subjekata. One se nalaze u različitim fazama, od prikupljanja potrebne dokumentacije, preko uređenja zemljišta do već otpočete gradnje. Radi se o kompanijama Bosancar d.o.o., Smrča d.o.o., Radial - export-import d.o.o., ZAH d.o.o., Sandin d.o.o., ŠPD Unsko-sanske šume iz Bosanske Krupe, te kompaniji Kov-grad d.o.o. iz Bužima, Euroitex-u d.o.o. iz Velike Kladuše, Čavkunović d.o.o. i Elektrodistribuciji iz Bihaća sa kojima je Općina već potpisala ugovore.

Inače, otvaranjem ove poslovne zone, prema nekim predviđanjima, posao bi trebalo već krajem godine dobiti 100-njak ljudi, a u nekom budućem razdoblju očekuje se otvaranje oko 500 novih radnih mjesta.

D.Kozina

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.