Izvor: Fena | Srijeda, 14.06.2006.| 11:44
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sarajevo - Promovisan "EKOBIS 2006."

Četvrti međunarodni sajam ekoturizma, ekologije, eko zdrave hrane, ekodrvoprerade i ekoindustrije - "EKOBIS 2006." bit će održan od 7. do 10. septembra 2006. godine u Bihaću na lokaciji autokampa Orljani. "EKOBIS" je ciljana selektivna priredba suptilno odabranog sadržaja koja će pratiti ekološke trendove svijeta u oblasti turizma, ekologije i proizvodnje eko zdrave hrane, ali od ove godine i ekodrvoprerade i ekoindustrije.

Očekuje se da će sajam okupiti više od 260 izlagača iz zemlje i inozemstva, koliko ih je bilo 2005. godine, kako u pojedinačnom tako i kolektivnim nastupima. Pored promocija proizvodnih programa na spomenutom festivalu zdravog života koji se 2006. godine održava pod motom "Zdravom ishranom do zdravog života", prema riječima Sadete Gutlić, direktorice sajma, bit će održano nekoliko prezentacija, konferencija, okruglih stolova, radionica i poslovnih susreta, gastro–festival, a bit će upriličen i bogat zabavno-kulturni program.

U okviru sajma "EKOBIS 2006." planirano je održavanje tematskih izložbi izlagača iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Mađarske, Austrije i još nekih zemalja iz regiona. Tradicionalno, organizator sajma je Privredna komora Unsko-sanskog kantona (PKUSK), a tehničku podršku i manifestaciji pružit će Vanjskotrgovinska komora BiH, Vlada FBiH, USAID i Privredna komora FBiH.

Predsjednik PKUSK Ismet Pašalić rekao je da će do početka sajma ova manifestacija biti promovisana i u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, te još nekim gradovima BiH.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.