NavMenu

Šest bh. kompanija nastupa na Hanoverskom sajmu

Izvor: eKapija Utorak, 24.04.2012. 10:37
Komentari
Podeli

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u partnerstvu sa Švicarskim programom za promociju uvoza u EU (SIPPO) i USAID-Sida FIRMA projektom po četvrti put organizira zajednički nastup bh. kompanija na najvećem Međunarodnom sajmu industrijskih tehnologija u svijetu HANNOVER MESSE, koji se ove godine održava od 23. do 27. aprila.

Hanoverski sajam idealno je mjesto upoznavanja poslovnih partnera i preko 60 godina je vodeći sajam na tržištu inovativnih tehnologija, materijala i ideja. Ove godine, na njemu će se predstavit više od 6.500 izlagača iz 65 zemalja. Na 230.000 kvadratnih metara izložbenog prostora posjetioci će moći vidjeti više od 5.000 tehničkih inovacija. Među izlagačima su i bosanskohercegovački proizvođači iz oblasti metalske industrije su:

Elcom d.o.o. iz Tuzle proizvođač je opreme i sistema za automatsko upravljanje, regulaciju i vizuelizaciju u industrijskim procesima. Platforma na kojoj ova firma gradi projektna rješenja zasnovana je, uglavnom, na hardverskim i softverskim proizvodima i komponentama proizvođača SIEMENS, čija su partnerska firma od 1997. godine;

Inox Ajanović iz Tešnja proizvodi predmete od nehrđajućeg (inox) čelika u kombinaciji sa najkvalitetnijim drvetom, kamenom, staklom i ostalim vrstama metala (ograde, ugostiteljska oprema, medicinska oprema, dijelovi za jahte i sl.);

Praktik d.o.o. iz Sarajeva bavi se proizvodnjom kovane i inox galanterije (dizajnirani kovani namještaj, ograde, kapije, balkonske ograde, klupe, stubovi za uličnu rasvjetu i sl.);

Kapis d.o.o. Tvornica kablova iz Tomislavgrada u svom proizvodnom asortimanu posjeduje fleksibilne proizvode raznih konstrukcija za automobilsku industriju i kućanske aparate, instalacijske kablove s izolacijom i ovojem od PVC-a, energetske kablove od bakra i aluminija, samonosive kablovske snopove od XLPE-a, užad (Al/Fe, Fe, Cu, AlMgSi), armirane kablove i proizvodnju PVC granulata.

Termoaparati A.D. iz Istočnog Sarajeva bave se proizvodnjom procesne opreme, tj. energetske opreme i komponenti za termoelektrane i toplane, hidroelektrane, postrojenja za preradu nafte i gasa, brodogradnju, petrohemiju, metalurgiju, hemijsku industriju i sl.

TT kabeli d.o.o. iz Širokog Brijega u svojoj primarnoj djelatnosti bave se proizvodnjom energetskih kablova do 1 kV, te trgovinom i izvođenjem radova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.