NavMenu

Domoinvest iz Bihaća - Mali porodični obrt prerastao u ozbiljnu građevinsku firmu

Izvor: eKapija Petak, 20.04.2012. 14:01
Komentari
Podeli

Od temelja pa do krova, koliko puta ste čuli tu rečenicu. Predstavljamo vam kompaniju koja upravo to radi. Ako poželite vlastiti dom, poslovnu ili stambenu zgradu, sportsku halu, benzinsku pumpu ili želite da uredite svoj enterijer ili vam treba nova fasada ili jednom riječju – sve. Od ideje za gradnju pa do ključa u bravu u stanju je da realizuju Domoinvest Bihać.

Firma koja je nastala iz malog porodičnog obrta za finalne radove u građevinarstvu danas je prerasla u jednu od najznačajnijih kompanija u građevinarstvu Bosne i Hercegovine.

Mali porodični biznis je zahvaljujući upornosti i viziji jednog čovjeka prerastao u ono što je Domoinvest danas.

"Vlastiti posao sam pokrenuo kao nastavak porodične tradicije koju je započeo moj otac 70-tih godina. U razvoju poslovanja najveća prepreka mi je bila nepovjerenje prema mlađim naraštajima jer kada sam počinjao, imao sam 20 godina", kaže Jasmin Alagić, direktor Domoinvesta.

Mladost u kombinaciji sa jasnim ciljem uvijek daje vrhunske rezultate. Tako je bilo i u slučaju Domoinvesta.

Pažljivo planiranje investicija i biranje sigurnih poslovnih partnera dovelo je do toga da ova kompanija ima jedinstven stepen povjerenja kod komintenata jer su vremenom pokazali i dokazali da posao koji preuzmu završavaju kvalitetno i na vrijeme, što je danas jedna od glavnih prednosti u građevinarstvu.

"Od drugih firmi nas odvaja poštivanje roka za izvođenje radova i kvaliteta izvođenih radova, a danas je to najbitnije na tržištu", kaže Alagić napominujući da ekonomska kriza nije negativno utjecala na njih zato što su na vrijeme napravili plan investiranja za naredne godine.

(Foto: Jasmin Alagić)

Domoinvest trenutno broji 30 zaposlenih, a tokom ljetnih mjeseci kada je veća potražnja za njihovim uslugama, ta brojka se penje do 70 radnika.

Ono što posebno ističu u Domoinvestu jeste to da nemaju naknadnih reklamacija za svoje radove, a to se može postići samo ako se poslu pristupa sa pažnjom i ljubavlju. Osim u Bosni i Hercegovini, Domoinvest dio posla obavlja i u susjednim zemljama, a u budućnosti planiraju i otvaranje novih radnih mjesta.

Posebno ponosni u Domoinvestu su na uređenje središnje pješačke zone u Bihaću gdje su od starih i oronulih fasada na zgradama napravili urbano i administrativno središte dostojno glavnog grada Unsko-sanskog kantona.

Kompanija Domoinvest d.o.o. Bihać dobitnik je BH Biznis nagrade "Gazela", koju dodijeljuje Kameleon M&M Grupa i zahvaljujući kojoj je bosanskohercegovačka javnost imala priliku upoznati se sa poslovnim rezultatima ove uspješne firme.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.