NavMenu

Otvoren sajam nekretnina "Rexpo Zagreb 2012"

Izvor: eKapija Petak, 20.04.2012. 11:11
Komentari
Podeli

U Zagrebu je danas otvoren Prvi međunarodni sajam investicionih projekata i komercijalnih nekretnina za jadranski region "Rexpo Zagreb 2012", javlja Tanjug.

Otvarajući dvodnevni sajam koji je u organizaciji zagrebačkog preduzeća, "Expositum" okupio preko 700 učesnika, prvi vicepremijer i ministar privrede Hrvatske Radimir Čačić naglasio je da se investicioni projekti moraju pripremiti do prihvatljivog nivoa standardizovanog evropskog i svjetskog investitora koji će ih tek tada ozbiljno razmatrati.

"Nevjerovatno je da su dosadašnji sajmovi takve vrste u Hrvatskoj bili gubljenje vremena i dnevnica", rekao je Čačić koji smatra da je sada pravi trenutak za takvu privrednu manifestaciju jer, po njemu, ova zemlja, kao i cijeli jadranski region postaju sve atraktivniji za ulagače iz Evrope i svijeta.

Čačić je naglasio da u Saboru treba da bude donijet zakon o agenciji za investicije i konkurentnost koja bi pomogla investitorima u pronalaženju projekata u Hrvatskoj, kao i da će u toj agenciji biti i posebno odjeljenje za kreiranje većeg broja projekata koji mogu biti zanimljivi investitorima.

Među tim projektima Čačić je pomenuo golf i nautiku odnosno gradnju megamarina.

Danski ambasador Eric Weber izrazio je vjerovanje da će u Hrvatskoj biti pojednostavljeni uslovi za ulaganje stranih, ali i domaćih investitora.

Ministar građevinarstva Ivan Vrdoljak naglasio je podršku vlade projektima vodenih zabavnih parkova.

Naglašeno je i da u Hrvatskoj treba da bude pojednostavljen i zakon o strancima.

Sajam je okupio predstavnike kompanija, banaka, gradova i okruga, odnosno županija, predstavnike javnog i privatnog sektora, a na posebnim štandovima je predstavljeno više od 35 izlagača.

Među učesnicima su predstavnici Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, kao i strani investitori iz oko 30 zemalja Evope, Amerika i Azije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.