Izvor: eKapija | Srijeda, 18.04.2012.| 15:41
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Bojni brod" u Cinema Cityju: Novi pogled na temu invazije vanzemaljaca

Multiplex Cinema City nastavlja sezonu svjetskih premijera i u novoj filmskoj sedmici sa otvaranjem avanturističkog SF spektakla te kreće sa prikazivanjem hit avanturističkog trilera a za narednu filmsku sedmicu od 26. aprila najavljuje čak dvije nove svjetske premijere.

Program Cinema City od 19. aprila predvodi avanturistički SF spektakl "Bojni brod" (Battleship). Kultnu društenu igru kompanije Hasbro koja godinama uveseljava sve generacije na veliki ekran u vrlo slobodnoj adaptaciji donio je poznati glumac i reditelj Peter Berg, tvorac blockbuster stripovskog spektakla "Hancock".

U filmu koji donosi novi pogled na uvijek atraktivnu temu invazije vanzemaljaca na našu planetu u naslovnim ulogama gledamo svezvijezdanu glumačku ekipu koju predvode irski veteran i junak blockbuster serijala "Ratovi zvijezda" i akcija "Nepoznati" i "A-Team", Liam Neeson te Taylor Kitsch, ljepotan koga smo nedavno gledali u SF spektaklu "John Carter".

Ekipu filma koji obiluje žestokom akcijom i specijalnim efektima najnovije generacije zaokužuju pop diva Rihana u prvoj ozbiljnijoj ulozi, ljepotica hita "Moja lažna žena" Brooklyn Decker te jedan od glavnih protagonista kultne TV Serije "True Blood" Alexander Skarsgard.

Avantura epskih razmjera odigrava se na moru, kopnu i vazduhu gdje će se naša planeta boriti za opstanak protiv superiornih snaga. Priča govori o floti američkih ratnih brodova koja na rutinskoj vježbi na okeanu dolazi u dodir i sukob sa vanzemaljskom silom koja prijeti općim napadom na planetu zemlju...

Liam Neeson sigurno obilježava filmsku sedmicu multiplexa Cinema City od 19.aprila pošto će ljubitelji vrhunskog trilera moći uživati u njegovom posljednjem hitu "Opstanak" (The Grey).

Riječ je o novom ostvarenju autora Neesonovog predhodnog akcionog hita "A-Team" te klasika žanra "Narc" Joe Carnahana koje je radnjom smješteno u smrznuta bespuća aljaske.

U avanturističkom trileru koji gledatelja drži na rubu sjedišta od prve do zadnje minute a koji je samo na američkim kino blagajnama inkasirao preko 50 miliona dolara pored uvijek sjajnog Neesona u sporednim ulogama gledamo Franka Grilla, junaka kritičarskog favorita "Ratnik" te veterana Dermota Mulroneya.

Neeson u filmu igra legendarnog zastitara i eksperta u preživljavanju Ottwaya koji će stati na čelo grupe okorjelih radnika na naftnim bušotinama nakon što se njihov avion sruši u zabačenoj divljini Aljaske.

Boreći se protiv smrtonosnih povreda i žestokog vremena, preživjeli imaju samo par dana da pobjegnu od ledene zime i opakog čopora odbjeglih vukova u lovu na plijen.

Cinema City za narednu filmsku sedmicu od 26.aprila najavljuje dvije nove svjetske premijere i to urnebesne animirane komedije "Pirati! Banda Nepoželjnih" u kojoj glasove glavnim karakterima posuđuju Hugh Grant i Salma Hayek te novog akcionog spetakla Jasona Stathama "Profesionalac" (Safe).

Za mlađe generacije gledatelja tu će biti i nova urnebesna komedija "Projekt X".

Cinema City još jednom podsječa na novu ponudu usluge Family Day svake srijede. Pored niže cijene ulaznica za redovne projekcije od 4 KM te za 3D projekcije 6 KM tu je i super ponuda Family Combo paketa u kojem po zaista vrlo povoljoj cijeni od 10 KM porodica može dobiti 4 proizvoda Coca Cola 0,33 l te 2 pakovanja srednjih kokica.

Cinema City još jednom podsjeća na uslugu telefonskih rezervacija na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati. Sve informacije oko promotivne usluge Family Day, aktuelnih i nadolazećih filmskih naslova, te svih usluga multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona: 033 567 288.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.