Izvor: eKapija | Utorak, 13.06.2006.| 19:16
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Daenet i Općina Novo Sarajevo potpisali ugovor o razvoju integralnog finansijskog softveraOpćina Novo Sarajevo se odlučila za nastavak dosadašnje uspješne saradnje sa Daenetom na poslovima razvoja informacionog sistema Općine i, nakon provedene tenderske procedure, u veoma jakoj konkurenciji dodijelila Daenetu posao razvoja integralnog finansijskog softvera.

Isporučeni integralni finansijski softver će biti dizajniran modularno, sa budžetom i glavnom knjigom kao osnovnim komponentama, a uključivat će i sve ostale module koji trebaju biti integrirani u Finansijsko knjigovodstvo. Također, finansijski softver će putem web servisa biti uvezan sa svim ostalim segmentima informacionog sistema Općine, čime će se nastaviti uspješno provođenje integriranja i centraliziranja podataka u Općini Novo Sarajevo. Razvoj ovog softvera u stručnom i finansijskom smislu pomaže GAP (Governance Accountability Project).

Finansijska aplikacija za Općinu Novo Sarajevo će biti zasnovana na pouzdanoj i provjerenoj Daenet BASE poslovnoj platformi, razvijenoj na Microsoft .NET tehnologiji, čime će se osigurati da Općina dobije softversku aplikaciju baziranu na najnovijim tehnologijama, što znači dugi vijek trajanja aplikacije u tehnološkom smislu.

Razvojem ove aplikacije, Daenet nastavlja svoje snažno opredjeljenje za razvoj E-Government softvera (softvera za podršku rada uprave), i ova aplikacija će upotpuniti Daenetovu E-Government paletu koja se već sastoji od aplikacija Matični ured (Aplikacija za podršku rada Matičnog Ureda), Evidencija Nekretnina (Aplikacija za podršku u radu na poslovima prostornog uređenja, urbanizma, geodetskih i imovinsko-pravne poslova i katastra nekretnina), kao i Daenet DANES (Content Management sistem za upravljanje sadržajem na web stranicama općina). Evidencija Nekretnina i Daenet DANES su već u upotrebi u Općini Novo Sarajevo.

Ispred Općine Novo Sarajevo ugovor je potpisao načelnik Općine gospodin Željko Komšić, a ispred Daenet d.o.o. ugovor je potpisao direktor Daeneta gospodin Sanjin Špago.

(Foto: b)

Daenet je firma čija je osnovna misija je razvoj softvera uz upotrebu Microsoft .NET platforme i Microsoftovih proizvoda. Daenet je pobjednik Microsoft Partner Program Awards za 2005. godinu u kategoriji Integrated E-Business Solutions, i nosilac je titule Technology Innovation Partner of the Year 2005 u kategoriji Integrated E-Business Solutions.

Više informacija na: www.daenet.ba

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.