NavMenu

Uskoro početak radova na klizištu u Trebevićkoj ulici: Vrijednost projekta 560.000 KM

Izvor: Fena Srijeda, 18.04.2012. 07:41
Komentari
Podeli

Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, koji je realizator i nadzor projekta sanacije klizišta u Trebevićkoj ulici, nakon provedene zakonske procedure, krajem prošlog mjeseca, za izvođača radova odabrao je građevinsku firmu "TB Inženjering" iz Breze, tako da će radovi na ovom lokalitetu uskoro početi.

Općina Centar je finansijer projekta sanacije klizišta u Trebevićkoj ulici na Soukbunaru, koje predstavlja opasnost za stanovnike i njihove stambene objekte.

Za prvu fazu tog projekta iz općinskog budžeta izdvojeno je gotovo 215.000 KM.

Fuad Babić, koordinator za klizišta u Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo, kazao je da je glavnim projektom sanacije, koji je uradila firma "Winner Project" iz Sarajeva, na ovom lokalitetu predviđena kompletna sanacija padine, što podrazumjeva uklanjanje labilnih kamenih dijelova sa litice, postavljanje zaštitnih čeličnih mreža, kao i izgradnju armirano-betonskog potpornog zida i zaštitnog nasipa.

Vrijednost kompletnog projekta je oko 560.000 KM, zbog čega je njegova realizacija podijeljena u tri faze. Za svaku fazu je predviđen rok realizacije od 60 dana, kazao je Babić.

Izrada glavnog projekta sanacije klizišta u Trebevićkoj ulici je koštala oko 14.700 KM, sredstva koje je obezbjedila Općina Centar. Prema podacima Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, na području Općine Centar je registrovano 129 klizišta od kojih je do sada sanirano 30.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.