NavMenu

Posao za 100 radnika: Otvorena tvornica tekstila "Rama-tex" na Gračacu

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 16.04.2012. 10:14
Komentari
Podeli

Načelnik Općine Prozor-Rama Jozo Ivančević i vlasnik tvornice "Rama-tex" Dragomir Čuljat, presijecanjem vrpce, u nedjelju 15. travnja svečano su otvorili novu tekstilnu tvornicu "Rama-tex" na Gračacu. Svečanost je okupila velik broj građana i gostiju koji su pozdravili otvaranje i vidjeli preuređene tvorničke prostorije.

Na otvaranju su bili prisutni brojni gosti iz gospodarskog, političkog i vjerskog života. Od prisutnih gostiju nazočnima su se obratili načelnik Ivančević, koji je istakao kako je sugeriralo investitoru, Dragomiru Čuljatu, da radnici u budućoj tvornici budu i Hrvati i Bošnjaci, da budu iz svih dijelova općine, da budu iz svih političkih grupa i stranaka. Smatrajući da za ovakve projekte trebamo što veće jedinstvo i zajedništvo, jer nam je put do željenog ekonomskog oporavka težak i trnovit, ali to svakako mora i može biti zajednički, saopćeno je iz općine Prozor/Rama.

Gostima su se obratili i ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Damir Ljubić, ministar gospodarstva Hercegovačko-neretvanske županije Amer Zagorčić, predstavnik firme CGL sport fashion iz Njemačke Bernd Epler, te vlasnik tvornice Dragomir Čuljat.

U ponedjeljak, 16. travnja planira se početak rada koji će se odvijati kao obuka oko 120 radnica, od kojih će se za dalji rad odabrati njih 90 do 100. Ugovaranje radnog odnosa bit će u fazama, njih oko 65 ugovorit će radni odnos od 01. 05. 2012., a ostali nakon godišnjih odmora.

Projekt pokretanja tvornice potpomognut je od strane općine Prozor - Rama. Općinski Program poticaja za zapošljavanje, kao jedan od instrumenata za privlačenja investitora radi povećanja zaposlenosti u ovoj općini, upravo kroz ovaj projekt dolazi do punog izražaja. Novih stotinu radnih mjesta značit će veliki pomak u oblasti zapošljavanja i veliko ohrabrenje za budućnost cijele općine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.