NavMenu

Mostarski Mepas Mall: Sa radom počeo najveći trgovački centar u regiji

Izvor: eKapija Petak, 13.04.2012. 14:26
Komentari
Podeli

Najveći bh. tržni centar Mepas mall u središtu Mostara sinoć je svečanim presijecanjem vrpce za zvanice otvorio predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda zajedno s Mirkom Grbešićem, vlasnikom ovog velebnog zdanja. Od jutros je centar otvoren za sve posjetitelje.

Trgovačko poslovni centar "Mepas mall" zajedno s hotelom prostire se na impozantnih 99 tisuća metara četvornih i najveći je trgovački centar u regiji s podzemnim garažama na tri razine, trgovačkim sadržajima na pet razina, uredskim prostorima na jednoj razini te luksuznim hotelom s pet zvjezdica na dvije razine.

Direktorica Mepas Mall-a Ljiljana Bošnjak prilikom otvaranja je kazala kako pogled prvenstveno mora biti upućen k budućnosti i odgovorima na izazove koji nas očekuju, ali se također osvrnula i na prošlost i sam proces marljivog rada apsolutno svih sudionika u ovom projektu.

"Gradnja centra otpočela je 31. svibnja 2010. na zemljištu od 11.839 metara četvornih. Izgrađene su tri podzemne garaže, sedam katova i mansarda. Bruto površina je 99 tisuća metara četvornih u sklopu centra imamo i multiplex kino te poslovno uredski dio na petom i šestom katu", s ponosom je istaknula direktorica novootvorenog centra.

Posebni dio centra, kako je naglasila, zauzima luksuzni hotel koji će se uskoro otvoriti. "Trenutačna popunjenost centra je 69 zakupaca, s oko 700 uposlenih osoba", kazala je Bošnjak, navodeći kako je najveći pojedinačni zakupac prostora trgovački lanac Konzum koji na etaži minus jedan zauzima više od 3000 četvornih metara i ujedno je najveći u Hercegovini i najmodernija prodavaonica u cijeloj državi.

Osnovni ciljevi su kako naglašava stvoriti i zadržati najvišu razinu usluge u suradnji sa zakupcima i svim djelatnicima, a sama izgradnja centra, kako je kazala, želi doprinijeti kvaliteti života u Gradu Mostaru koji je zajedno s Hercegovačko-neretvanskom županijom podržao njegovu izgradnju.

Gradonačelnik Mostar Ljubo Bešlić kazao je kako se radi o velikom događaju ne samo za Mostar i Mostarce već cijelu regiju."Ovo je jedna nova nada i za potencijalne ulagače koji žele doći u Mostar, ali i veliko ohrabrenje za sve nas", kazao je Bešlić uvjeren kako će ovaj centar svojim sadržajem gradu na Neretvi vratiti mjesto regionalnog centra koje mu i pripada ne samo kao u trgovačkom smislu u svakom pogledu.

Ekonomski napredak vidjeli su i brojni ulagači, kao i svjetski poznati brendovi kao što su Zara, Bershka, Stradivarius i dr. koji su se po prvi put na bosanskohercegovačkom tržištu pojavili baš u novootvorenom centru.

Ovaj centar će imati ono čemu se Mostarci najviše raduju, a to je multipleks kino s pet zvjezdica – 5 kino dvorana s gotovo 700 sjedala, koji bi sa radom trebao početipočetkom mjeseca lipnja/juna. Uz brojne sadržaje Centar je otvorio i osam staza za ljubitelje kuglanja.

Dnevni list/ekapija

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.