NavMenu

Lutrija BiH uspješno završila edukaciju za Lead Auditora prema međunarodnom standardu ISO 27001

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 09.04.2012. 09:17
Komentari
Podeli

Sistem upravljanja informacionom sigurnošću (ISMS) zasnovan na ISO 27001 standardu, podrazumjeva upravljanje sigurnošću informacija i informacionih sistema od neovlaštenog pristupa, korištenja, otkrivanja, prekida u radu, modifikacije ili uništenja, a u cilju obezbjeđenja dostupnosti, integriteta i povjerljivosti informacija.

Trening, koji se održao prve sedmice aprila 2012, odobren od strane Međunarodnog Registra za Certificirane Auditore (International Register by Certificated Auditors - IRCA) se održao u Sarajevu.

"Lutrija BiH želi da obezbjedi kontinuirani kvalitet pružanja svojih proizvoda, a implementacijom ovog sistema prema ISO 27001 standardu da zaštiti informacije kroz sistematski i proaktivan pristup za identifikovanje i borbu protiv potencijalnih rizika kojima su izložene informacije jedne organizacije u današnjem poslovanju. Ovaj trening nam je veoma pomogao u boljem razumjevanju zahtjeva i mandatornih kontrola ISO 27001 standarda", kazala je Melisa Durak-Buljubašić, voditeljica projekta ISMS-a, ISO 27001 standarda, Lutrija BiH.

Philip Ku, IRCA Glavni auditor (ISMS) i Osman Bulić, MBA, Projects Manager, ISMS, Consalta.

Osim Lutrije BiH, na treningu su ucestvovali i predstavnici BH Telecoma, Međunarodnog aerodroma Sarajevo, bankovnog sektora, kao i predstavnik firme iz regije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.