Izvor: eKapija | Srijeda, 04.04.2012.| 08:17
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Svjetske premijere "Titanik 3D" i "Američka pita" u Multiplexu Cinema City

Multiplex Cinema City u novoj filmskoj sedmici predstavlja čak dvije Svjetske premijere i to 3D adaptacije bezvremenskog klasika "Titanik" i novog nastavka urnebesnog hit serijala "Američka pita", još jednom podsjeća na promjene u izuzetno popularnoj promotivnoj usluzi Family Day te najavljuje novu Svjetsku premijeru za narednu sedmicu od 12. aprila.

Repertoar od 05. aprila predvodi 3D istorijski spektakl "Titanik". Najveći autor i vizionar Holivuda James Cameron još davne je 1997. godine sa najskupljom produkcijom svih vremena koja je dosegla vrtoglavih 350 miliona dolara na veliki ekran prenio priču o jednoj od najveći pomorskih tragedija svih vremena, potonuću tada najvećeg putničkog broda na svijetu na njegovoj prvoj plovidbi 14. aprila 1912. godine. Film je polako ali sigurno osvajao gledatelje i kritičare širom svijeta te poharao nagrade Američke Filmske Akademije sa osvajanjem čak 11 Oskara, uključujući one za najbolji film godine i najbolju režiju samog Camerona i to je sve doprinijelo ukupnoj zaradi na svijetskim kino blagajnama od tada apsolutno nezamislivih 1,83 milijarde dolara.

Rekord "Titanika" tek je prešao sam Cameron sa svojim drugim filmom nakon 13 godina, SF spektaklom "Avatar" koji je uveo novu revoluciju u industriju sa do tada neviđenom 3D tehnologijom koju je ponovo iskoristio da prebaci svoj predhodni film u isti format te omogući potpuno novi doživljaj gledanja. U filmu inače gledamo tada mlade nadolazeće glumce Leonarda DiCapria i Kate Winslet, kao i Billya Zanea, Billa Paxtona i Oskarovku Kathy Bates.

Inspirirana otkrićem Titanika u sjevernom Atlantiku 1985., radnja filma koji u Cinema City kreće dan ranije od otvaranja u Americi, govori o američkom lovcu na blago Brocku Lovettu koji traži dijamante, a nađe crtež mlade žene koja na sebi nema ništa osim ogrlice. Kad 102 godine stara Rose oda da je ona osoba s portreta, započinje priču o ogrlici s dijamantom od 56 karata i svojim doživljajima od prije 84 godine...

Sa druge strane za sve ljubitelje vrhunske zabave Cinema City od 05. aprila na repetoaru predstavlja pravu poslasticu u vidu Svjetske premijere urnebesne komedije "Američka pita: ponovo na okupu". U pitanju je, prema riječima autora, posljednji nastavak kultnog urnebesnog serijala koji je krenuo 1999. godine originalnim filmom koji je sa seksualnim avanturama grupe američkih srednjoškolaca naprosto osvojio mlađe generacije gledatelja širom svijeta i inkasirao sjajnih 235 miliona dolara. Usljedili su nastavci 2001. i 2003. godine koji su postigli podjednak uspjeh na kino blagajnama ali punih 9 godina se čekalo na završni dio serijala kojeg rediteljski potpisuju John Hurwitz i Hayden Schlossberg, tvorci kultnog urnebesnog serijala "Harold & Kumar".

U novom filmu svojim ulogama vraćaju se sve velike zvijezde serijala, tada mladi nadolazeći glumci a sada iskusni komičari Jason Biggs, Aylson Hannigan, Sean William Scott, Chris Clein, Mena Suvari i Thomas Ian Nicholas a tu su ponovo i veterani Jennifer Coolidge i Eugene levy.

Dešavanja u filmu kreću kada se svi nama omiljeni likovi koje smo upoznali prije više od deset godina, vraćaju u Ist Grejt Fols na proslavu 10 godina mature. U jednom produženom vikendu, otkriće šta se promjenilo, šta nije, i to da vrijeme i udaljenost ne mogu da prekinu prijateljske veze...

Cinema City još jednom podsjeća gledatelje o novim pogodnosti u okviru vrlo popularne usluge Family Day svake srijede. Pored niže cijene ulaznica za redovne projekcije od 4 KM te za 3D projekcije 6 KM tu je i super ponuda Family Combo paketa u kojem po zaista vrlo povoljoj cijeni od 10 KM porodica može dobiti 4 proizvoda Coca Cola 0,33 l te 2 pakovanja srednjih kokica.

Cinema City 12. aprila nastavlja sezonu Svjetskih premijera sa otvaranjem akcionog trilera "Hladna istina" (The Cold Light of Day) u kojem pored junaka blockbustera "Besmrtnici" Henry Cavilla u sporednim ulogama gledamo veterane akcije Bruce Willisa i Sigourney Weaver a tu će biti i hit porodična avantura Matta Damona i Scarlett Johansson "Kupili smo Zoo".

Cinema City još jednom podsjeća na uslugu telefonskih rezervacija na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati. Sve informacije oko promotivne usluge Family Day, aktuelnih i nadolazećih filmskih naslova, te svih usluga multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona: 033 567 288.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.