NavMenu

Mercator pomoću usluga u oblaku povezuje 6000 zaposlenika u regiji

Izvor: eKapija Utorak, 03.04.2012. 16:56
Komentari
Podeli

Microsoft Slovenija i S&T Slovenija danas su s Poslovnim sustavom Mercator potpisali sporazum o jednom od dosad većih prelasku na Microsoftove usluge računalstva u oblaku u srednjoj i istočnoj Europi.

U Mercatoru, koji je jedan od najvećih i najuspješnijih trgovačkih lanaca u jugoistočnoj Europi, odlučili su se pomoću usluga sustava Office 365 omogućiti veću produktivnost i napredne komunikacije za više od 6000 svojih zaposlenika u Sloveniji i inozemstvu.

Projekt prelaska na Office 365, već je u tijeku i očekuje se da će završiti do listopada ove godine. Pomoću Microsoftovih usluga u Mercatoru će bolje povezati zaposlene u Hrvatskoj, Sloveniji i inozemstvu, osigurati podršku za najnaprednije oblike sudjelovanja i komunikacije te ostvariti trenutačne uštede i bolji pregled troškova za informacijske tehnologije.

"Odluka da jedna od najvećih slovenskih tvrtki pređe na Office 365, nov je dokaz da je uz Microsoft računalstvo u oblaku postalo stvarnost te da čak i tako zahtjevnim poslovnim okruženjima donosi vrlo opipljive i mjerljive poslovne prednosti. Zajedno smo otvorili novo poglavlje u razvoju naprednih informacijskih rješenja u Sloveniji. Uvjerena sam da ćemo s ovim projektom dodatno ojačati dosadašnju odličnu suradnju", kazala je Biljana Weber, generalna direktorica slovenskog Microsofta.

U Poslovnom sustavu Mercator uskoro će moći jednostavno iskoristiti sve prednosti najsuvremenijih tehnologija za suradnju i komunikaciju jer u najvećem slovenskom trgovačkom lancu već je u tijeku sveobuhvatni prelazak na računalstvo u oblaku temeljeno na Microcoftovu paketu Office 365.

U Mercatoru će usluge sustava Office 365, koje se temelje na poznatim i iskušanim poslovnim rješenjima sustava Microsoft Exchange Online, Microsoft SharePoint Online i Microsoft Lync Online, odsada upotrebljavati više od 6000 zaposlenika u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori. Riječ je o najvećem prelasku na usluge računalstva u oblaku u Sloveniji i dosad jednom od većih u srednjoj i istočnoj Europi.

"Prelaskom na Microsoftove usluge u oblaku dosljedno realiziramo svoju strategiju na području informacijskih tehnologija koja je usmjerena na uvođenje standardiziranih rješenja, podršku ključnim procesima i bolju integraciju cijele grupe Mercator. Zahvaljujući sustavu Office 365, korisnicima u regiji u kojoj smo prisutni ponudit ćemo jedinstvene i standardizirane alate, bolje ih povezati te im omogućiti da budu produktivniji u svom radu", izjavio je Andrija Derežić, izvršni direktor za informatiku i telekomunikacije u Mercatoru.

Dodao je da je iznimno važno i to da će smanjiti troškove poslovanja uz istodobno povećanje performansi, ali i pouzdanosti alata kojima se u svakodnevnom radu koriste naši zaposlenici.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.