NavMenu

Fotografija sedmice: U prošlim danima - autor Edin Gačan

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 02.04.2012. 14:55
Komentari
Podeli

Naziv fotke: U prošlim danima

Opis: Fotografija prikazuje stariju ženu koja se upravo vratila iz bašte, noseći posudu sa mladim paradajzom. Autora fotografije je taj prikaz vratio u djetinjstvo, u neka bolja i uvijek ljepša vremena, pa je uspio da ovjekovječi ovaj nostalgični trenutak fokusirajući se na se na ruke koje drže posudu sa povrćem. Fotografija je napravljena analognom opremom i starim crno-bijelim filmom, što joj daje posebnu draž i udio u cijeloj priči oko nastajanja."

O autoru: Edin Gačan je veliki zaljubljenik u fotografiju, a posebno u analogiju i film. Smatra da je za dobru fotografiju najbitnija emocija koju ona stvara u očima posmatrača. Studira informacijske tehnologije, a fotografijom se sa strašću bavi nepune tri godine, što je i više nego dovoljno da to postane neodvojivi dio njegovog života.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.