NavMenu

Forbes: Ivica Todorić najbogatiji Hrvat

Izvor: eKapija Utorak, 27.03.2012. 13:48
Komentari
Podeli

Iako mu se bogatstvo u odnosu na prošlu godinu smanjilo sa 4,9 na 3,7 milijardi kuna, Ivica Todorić, vlasnik najveće privatne kompanije u Hrvatskoj, koncerna Agrokor, i dalje je najbogatiji Hrvat.

Apsolutni prvak

Da je vlasniku Belja, Konzuma, Leda, Tiska, Vupika, Zvijezde, Žitnjaka uspio i lov na slovenski Mercator, osim na ljestvici hrvatskog Forbesa, gdje uvjerljivo drži prvu poziciju, Todorić bi se ugurao i na globalnu Forbesovu listu, piše Jutarnji list.

Njegovi prvi pratitelji, točnije dvije obitelji, kaskaju za koje dvije milijadre kuna - obitelj Besnier, vlasnik Lactalisa i Dukata teška je 1,9 milijardi kuna, a hrvatsko-čileanska obitelj Lukšić ima oko 854 milijuna kuna kapitala u Hrvatskoj.

Ovako izgleda život na vrhu piramide najbogatijih Hrvata, prema analizama travanjskog broja hrvatskog izdanja Forbesa. Posebno izadnje Forbesa tako donosi listu najbogatijih Hrvata, među kojima su uvjerljivo najveći dobitnici obitelji Besnier i Lukšić.

Ježićev pad

Među prvih pet našli su se i Emil Tedeschi, vlasnik Adris Grupe, sa 833 milijuna kuna, te Ante Vlahović, predsjednik uprave Adris grupe sa 460,7 milijuna kuna. Tedeschi je pao za jedno mjesto. Najveći pad ima Robet Ježić, koji je na 20. mjestu sa 84,3 milijuna kuna, ali zbog gubitka Diokija to mu je i posljednja godina na Forbesovoj listi.

Među 100 najbogatijih ljudi u Hrvatskoj nalazi se i 11 Hrvatica. Najbogatija je Lada Tedeschi Fiorio, sestra Emila Tedeschija, na 18. mjestu sa 96,1 milijun kuna, a druga je Ksenija Juhn Bojađijev, većinska vlasnica SN Holdinga sa 60 milijuna kuna, zbog čega je zauzela 25. mjesto.

Osim hrvatske top-liste, novi broj Forbesa donosi i listu 100 svjetskih milijardera, koje kao i lani predvodi Meksikanac Carlos Slim Helu, čije se bogatstvo procjenjuje na 69 milijardi dolara, odnosno kao četiri hrvatska proračuna!

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.