NavMenu

(RS) Nova usluga "Mobi'S-a", "virtualna privatna mreža"

Izvor: Glas Srpske Utorak, 29.03.2005. 12:05
Komentari
Podeli
"VIRTUELNA privatna mreža" je nova usluga, koju je "Mobi`S" nedavno ponudio svojim korisnicima, prvenstveno privrednicima. Riječ je o servisu namijenjenom malim i srednjim preduzećima sa izraženim komunikacijskim potrebama. Zahvaljujući ovom servisu, telefonski troškovi biće smanjeni na najmanji mogući nivo, uz istovremeno povećanje efikasnosti poslovanja. Servis, ukratko, funkcioniše po jednostavnom principu - nosilac "virtuelne privatne mreže" dodjeljuje ostalim članovima mreže određene profile, shodno prirodi posla svakog od zaposlenih i realnoj potrebi za komunikacijom. Cijena razgovora unutar "virtuelne privatne mreže" je vrlo povoljna i uz maksimalnu kontrolu troškova. Servis pruža i mogućnost formiranja specifičnih profila korisnika. Prednost "virtuelne privatne mreže" je i zajednički račun i specifikacija usluga, grupisanih po pretplatničkim brojevima korisnika usluga. Efikasnost poslovanja unutar ove mreže ogleda se i u jednostavnom načinu pozivanja, jer članovi "virtualne privatne mreže" dobijaju nove interne skraćene brojeve, pored već postojećih korisničkih brojeva. "Mobi`S" korisnici mogu da zadrže svoje postojeće brojeve i poslije ulaska u "virtuelnu privatnu mrežu". U "Mobi`S" ističu da su kreirali dvije vrste mreže - malu i veliku - koje se razlikuju po broju članova. U okviru male poslovne mreže nalazi se od 6 do 20 korisnika. Minut  razgovora unutar ove mreže košta 6 pf. Veliku mrežu čini više od 20 korisnika i minut njihovog razgovora košta 5 pf. Aktiviranje broja u obje mreže je 20 KM za novi, odnosno 5 KM za postojeći broj. Mjesečna pretplata za cijelu mrežu u maloj mreži je 20, a u velikoj 100 KM. Po članovima, iznos mjesečne pretplate u maloj mreži je 13, a u velikoj 9 KM. Cijena razgovora između članova male i velike poslovne mreže i drugih "Mobi`S" korisnika i pretplatnika u fiksnoj mreži "Telekoma Srpske" je 20 pf po minutu. Razgovore sa pretplatnicima ostalih mobilnih operatera u BiH i pretplatnicima na fiksnim mrežama BiH i Srbije i Crne Gore korisnici "virtuelne privatne mreže" plaćaće 26 pf. Ove razgovore članovi obje mreže moći će da obavljaju ukoliko spadaju u korisnički profil kojem je omogućeno obavljanje takvih poziva. Razvrstavanje u jedan od 5 ponuđenih profila zadatak je nosioca "virtuelne privatne mreže" u preduzeću. Na kraju obračunskvg perioda nosilac "virtuelne privatne mreže" dobija jedinstven račun i listing, a na zahtjev i plaćanje nadoknade, može da dobije i detaljan listing svih poziva članova mreže. Članovi mreže za privatne pozive dobijaju sopstveni račun, nezavisno od računa "virtuelne privatne mreže", koji, međutim, ne sadrži mjesečnu pretplatu. 
  
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.