NavMenu

Muhamed Bakarević imenovan za generalnog direktora BHRT-a

Izvor: Fena Ponedjeljak, 26.03.2012. 15:39
Komentari
Podeli

Muhamed Bakarević izabran je za generalnog direktora Radio-televizije Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici Upravnog odbora BHRT-a u Sarajevu.

Bakarević je rođen 1956. godine. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. U bogatom profesionalnom iskustvu obavljao je uspješno odgovorne rukovodne/menadžerske funkcije, saopćeno je iz Upravnog odbora BHRT-a.

Od 2009. godine angažiran je u BHRT-u, prvo na poslovima pomoćnika generalnog direktora za finansijske poslove, a potom i vršioca dužnosti generalnog direktora BHRT-a.

Značajne rezultate u periodu dosadašnjeg mandata Muhamed Bakarević je iskazao u stvaranju realnog finansijskog prikaza stanja u BHRT-u, reprogramiranju i uspostavi protokola izmirenja zaostalih dugovanja BHRT-a, izradi planova za sanaciju i finansijsku konsolidaciju.

Kao rezultat kvalitetnog strateškog planiranja i provedenog plana štednje BHRT je u poslovnoj 2011. iskazao pozitivan finansijski rezultat u iznosu od 315.469 KM, u toku 2011. BHRT je izmirio 2.083.382 KM obaveza iz prethodnog perioda (2002., 2003., 2007. i 2008.) i pored znatnog pada prihoda, posebno i najalarmantnije, prihoda od rtv takse, BHRT je uz primijenjene mjere štednje, uspio da pokrije rashode poslovanja tekućeg perioda.

Opredjeljujući se za izbor Muhameda Bakarevića na mjesto generalnog direktora BHRT-a, Upravni odbor BHRT-a izrazio je očekivanja da će u atmosferi partnerskog odnosa između uprave i menadžmenta BHRT-a biti nastavljen trend konsolidacije i istovremeno razvoja ove medijske kuće, čime će se doprinijeti unapređenju sveukupnog ambijenta, u sklopu sistema javnog emitiranja u BiH, ali i društva u cjelini.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Saobraćaj

Vlada RS nije odustala od gradnje aerodroma u Trebinju - U toku izrada glavnog projekta za građevinsku dozvolu

Vlada Srpske nije odustala od gradnje aerodroma u Trebinju, zemljište na kojem će biti izgrađen je deminirano, a u toku je izrada glavnog projekta za građevinsku dozvolu. Poručeno je to iz Ministarstva saobraćaja i veza RS u odgovoru na poslaničko pitanje Đorđa Vučinića iz Liste za pravdu i red koji je tražio odgovore kada će konačno početi gradnja trebinjskog aerodroma. Iz resornog ministra su prvo podsjetili da je još u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.