Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 26.03.2012.| 11:53
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Bosanskohercegovački stručnjaci za PR među 18 najboljih u regiji

(Foto: b)

Tri PR stručnjaka iz Bosne i Hercegovine sinoć u Mariboru dobili značajno priznanje za svoj profesionalni doprinos u razvoju PR profesije. Oni su uvršteni među 18 PR eksperata u regiji koji su kroz svoj rad i životno iskustvo ostavili impozantan trag u profesiji odnosa sa javnošću i komunikacija, saopćeno je iz kompanije Apriori komunikacije.

"PRO.PR Awards" nagradu su primili predstavnici iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država.

Iz Bosne i Hercegovine ovu nagradu je primio prof. dr. Zoran Tomić, profesor na Univerzitetu u Mostaru, prof. dr. Mladen Mirosavljević profesor na Univerzitetu u Banja Luci i Amela Odobašić iz Regulatorne agencije za komunikacije.

(Foto: b)

Pored "PRO.PR Awards", dodijeljene su i specijalne nagrade,"Vision Manager" koja je uručena Jože Mermalu, predstavniku BTC Cityja. Nagrada "Vision City" dodijeljena je ove godine gradu Mariboru, a istu je preuzela Astrid Bah, dok je nagrada "Vision Project" dodijeljena projektu "FIFA World Cup 2022 – Qatar". Zahvalu za ovu nagradu poslao je sekretar pismenim putem.

Posljednji dan konferencije po prvi put javno se predstavila Al Jazeera, te su sudionici mogli čuti šta se to zaista krije iza ove televizije, kako je i glasila tema gdina Edina Fočića, saradnika za razvoj poslovanja Al Jazeera Balkans, koji je svoju televizijsku kuću predstavio uz predavanja i kratki film.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.